Οι ΗΠΑ προσφέρουν 10 εκατομμύρια δολάρια για Ρώσους στρατιωτικούς χάκερ πίσω από τις επιθέσεις NotPetya  

Οι ΗΠΑ προσφέρουν 10 εκατομμύρια δολάρια για Ρώσους στρατιωτικούς χάκερ πίσω από τις επιθέσεις NotPetya  

To κακόβουλο λογισμικό που αναπτύχθηκε από έξι χάκερ της ξένης στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) κόστισε στις αμερικανικές εταιρείες πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε απώλειες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει ανταμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη ατόμων πίσω από τις επιθέσεις του 2017, που απευθύνονται κυρίως σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, οι αξιωματικοί της GRU Yuriy Sergeyevich Andrienko, Sergey Vladimirovich Detistov, Pavel Valeryevich Frolov, Anatoliy Sergeyevich Kovalev, Artem Valeryevich Ochichenko και Petr Nikolayevich Pliskin ανέπτυξαν κακόβουλο λογισμικό προς όφελος της Ρωσίας.

Και τα έξι άτομα εργάζονται στη Μονάδα 74455 της GRU, γνωστή επίσης από τους ερευνητές στον κυβερνοχώρο ως Sandworm Team, Telebots, Voodoo Bear και Iron Viking. Τα έξι άτομα κατηγορήθηκαν για δημιουργία και διάδοση του κακόβουλου λογισμικού NotPetya σε κατηγορίες που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2020.

Οι αξιωματικοί της GRU κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία, τη Γεωργία, τις γαλλικές εκλογές, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 και προσπάθειες να τιμωρήσουν τη Ρωσία για χρησιμοποιώντας έναν νευρικό παράγοντα για όπλα σε ξένο έδαφος.

Η πρόσφατη ανακοίνωση επιβράβευσης ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις NotPetya κατέστρεψαν τους υπολογιστές των νοσοκομείων και άλλων ιατρικών εγκαταστάσεων στο Heritage Valley Health System, έναν μεγάλο κατασκευαστή φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ και άλλες οντότητες του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ.

«Οι κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο κοστίζουν συλλογικά σε αυτές τις αμερικανικές οντότητες σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε απώλειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *