Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple είναι πλέον ανοιχτό στους κατόχους iPhone στις ΗΠΑ

Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple είναι πλέον ανοιχτό στους κατόχους iPhone στις ΗΠΑ

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες, αλλά το επισκευής αυτοεξυπηρέτησης είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Εάν διαθέτετε iPhone 12, iPhone 13 τρίτης γενιάς iPhone SE, μπορείτε να αγοράσετε βασικά εξαρτήματα (όπως μπαταρίες, κάμερες και οθόνες) από ειδικό κατάστημα και να συμβουλευτείτε επίσημα εγχειρίδια επισκευής καθώς επισκευάζετε μόνοι σας μια συσκευή. Μπορείτε ακόμη και να ξοδέψετε 49 $ για να νοικιάσετε μια εργαλειοθήκη για μια εβδομάδα, αν προτιμάτε να μην αγοράζετε εργαλεία που είναι απίθανο να χρησιμοποιείτε συχνά.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες αργότερα φέτος, ξεκινώντας από την Ευρώπη. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε μέχρι αργότερα για να αποκτήσετε εξαρτήματα, εγχειρίδια και εργαλεία για Mac. Αυτά τα κιτ θα περιορίζονται σε υπολογιστές Mac με πυρίτιο Apple, επομένως δεν θα έχετε τύχη αν θέλετε να επισκευάσετε έναν υπολογιστή που βασίζεται σε Intel.

Το ντεμπούτο συνοδεύεται από μια λευκή βίβλο που περιγράφει λεπτομερώς την επεκτεινόμενη στρατηγική εξυπηρέτησης της Apple. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε «σχεδόν διπλασιάσει» το μέγεθος του δικτύου επισκευής της και ότι οκτώ στους 10 Αμερικανούς πελάτες της ζούσαν μέσα σε 20 λεπτά από έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο επισκευής. Περιέγραψε επίσης το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις σχεδιασμού και επισκευής, συμπεριλαμβανομένης της έμφασης στη χρήση επίσημων ανταλλακτικών (για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας) και την έλλειψη σχηματικών σχεδίων για επισκευές σε επίπεδο πλακέτας. Οι επιδιορθώσεις πλακέτας «εκτελούνται καλύτερα» από τεχνικούς που μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας, σταθερά αποτελέσματα, είπε η Apple.

Η πρωτοβουλία Self Service είναι μια σαφής απάντηση στην αυξανόμενη πίεση για για το δικαίωμα επισκευής πολιτικώνΣτις ΗΠΑ, αξιωματούχοι τόσο σε ομοσπονδιακό και σε κρατικό επίπεδο έχουν θεσπίσει ή έχουν προτείνει κανόνες για το δικαίωμα στην επισκευή. Υπάρχει επίσης αυξανόμενη υποστήριξη από καθημερινούς πελάτες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι η ίδια η Apple διεξήγαγε συζητήσεις για τα μερικές φορές δύσκολο να επιδιορθωθούν προϊόντα της. Το πρόγραμμα θεωρητικά μειώνει το κίνητρο για ψήφιση νομοθεσίας φιλικής προς την επισκευή και μπορεί να αμβλύνει τη συνολική κριτική του κοινού.

Ως έχει, το τοπίο διορθώστε τον εαυτό σας έχει αλλάξει. Google και Samsung λανσάρουν τις δικές τους προσφορές αυτοεπισκευής και εταιρείες όπως η Valve σχεδιάζουν ήδη προϊόντα με γνώμονα την επισκευή (αν όχι πάντα από πελάτες). Εφόσον είστε τεχνικά προσανατολισμένοι, υπάρχει πραγματική πιθανότητα να μην χρειαστεί να εμπιστευτείτε κάποιον άλλο για μελλοντικές επισκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *