Το προειδοποιητικό banner για ύποπτα αρχεία του Google Drive φτάνει σε επίπεδο αρχείου στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις  

Το προειδοποιητικό banner για ύποπτα αρχεία του Google Drive φτάνει σε επίπεδο αρχείου στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις  

To Google Drive εμφανίζει προειδοποιητικά banner που ειδοποιούν τους χρήστες για ύποπτα αρχεία. Η δυνατότητα επεκτείνεται τώρα στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις Google. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα πρέπει να βοηθούν τους χρήστες να μείνουν μακριά από αρχεία που είναι δυνητικά φορτωμένα με κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές ασφαλείας.

Μια νέα ανάρτηση ιστολογίου στο Google Workspace επιβεβαίωσε ότι η Google επεκτείνει τα προειδοποιητικά banner του Drive σε επίπεδο αρχείου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε αρχείο στα Έγγραφα, τα Φύλλα και τις Παρουσιάσεις Google είναι πλέον κατάλληλο να λάβει και να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό banner εάν το εσωτερικό κακόβουλο λογισμικό και οι σαρωτές ιών της Google υποψιαστούν ότι θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή του χρήστη.

Προχωρώντας μπροστά, σχεδόν κάθε χρήστης του Google Workspace θα βλέπει προειδοποιητικά banner όταν ανοίγει ένα ύποπτο αρχείο Έγγραφα, Υπολογιστικά φύλλα ή Παρουσιάσεις Google στον ιστό. Μια από τις πιο κοινές προειδοποιητικές ετικέτες που θα μπορούσαν να συναντήσουν οι χρήστες είναι:

«Αυτό το αρχείο φαίνεται ύποπτο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή των προσωπικών σας στοιχείων.”

Η χρήση διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια. Περιττό να αναφέρουμε ότι το Google Workspace και άλλα εργαλεία συνεργασίας έχουν αποδειχθεί ανεκτίμητα. Ωστόσο, οι φορείς απειλών, καθώς και οι χάκερ έχουν προσελκύσει αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud. Οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν επιθετικά τους χρήστες μέσω του λογισμικού γραφείου της Google.

Ερευνητές ασφαλείας στο Avanan που ανήκει στο CheckPoint ανακάλυψαν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έκαναν κατάχρηση της ενότητας σχολίων στις εφαρμογές Google Workspace για να δημιουργήσουν κακόβουλους συνδέσμους σε ανυποψίαστους χρήστες. Ακόμη και οι χρήστες του macOS δεν έχουν ανοσία από παρόμοιες επιθέσεις. Κάποιο κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε ακόμη και να αναλάβει τον έλεγχο του λογαριασμού Google Drive ενός χρήστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *