Η Tesla θα ανακαλέσει 48K Model 3s καθώς το ταχύμετρό της δεν δείχνει mph ή km/h στη λειτουργία Track Mode  

Η Tesla θα ανακαλέσει 48K Model 3s καθώς το ταχύμετρό της δεν δείχνει mph ή km/h στη λειτουργία Track Mode  

H Tesla πρόκειται να ανακαλέσει ακόμη μια παρτίδα των ηλεκτρικών της οχημάτων λόγω σφάλματος λογισμικού. Η ανάκληση ισχύει για 48.184 μονάδες του Tesla Model 3 Performance Model EV που κατασκευάστηκε μεταξύ 2018 και 2022. Αυτά τα αυτοκίνητα δεν εμφανίζουν τη μονάδα ταχύτητας στο ταχύμετρο με ενεργοποιημένη τη λειτουργία διαδρομής.

Όχι μόνο η Tesla αλλά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε για φορτηγό, πρέπει να εμφανίζουν τη μονάδα ταχύτητας με την οποία κινούνται. Ενώ οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κυρίως MPH (μίλια ανά ώρα), αρκετά ταχύμετρα δείχνουν επίσης Km/h (Χιλιόμετρα ανά ώρα). Από νομική άποψη, οι κανόνες του Ομοσπονδιακού Προτύπου Ασφάλειας Μηχανοκίνητων Οχημάτων ορίζουν ότι ένα αυτοκίνητο πρέπει να ενημερώνει τους χρήστες πόσο γρήγορα κινείται για χάρη της ασφάλειας του οδηγού και των επιβατών.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, το μοντέλο Tesla Model 3 Performance EV που κατασκευάστηκε μεταξύ 2018 και 2022 δεν εμφάνιζε τις μονάδες. Συγκεκριμένα, το ταχύμετρο δεν έδειχνε τη μονάδα ταχύτητας στην οποία ταξίδευε ένα αυτοκίνητο όταν ενεργοποιήθηκε η λειτουργία διαδρομής. Το ταχύμετρο όντως έδειχνε έναν αριθμητικό αριθμό, αλλά χωρίς μονάδα, θα μπορούσε να ήταν δύσκολο για τον οδηγό να κατανοήσει τις πληροφορίες. Η Tesla ισχυρίζεται ότι το Track Mode επιτρέπει στα μοντέλα Performance του Tesla Model 3 να αντλούν περισσότερες επιδόσεις από το σύστημα διπλού κινητήρα της και επίσης να ρυθμίζουν με ακρίβεια τον χειρισμό του οχήματος.

Για να ελέγξουν εάν το ταχύμετρο μαστίζεται από το πρόβλημα, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla μπορούν να ελέγξουν για τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης ανοίγοντας την ενότητα Controls στον πίνακα οργάνων της οθόνης αφής του αυτοκινήτου τους και πλοηγώντας στη σελίδα Λογισμικό. Οι εκδόσεις υλικολογισμικού μεταξύ 2021.44.25 και 2022.12 δεν αποκαλύπτουν τη μονάδα ταχύτητας όταν το όχημα χρησιμοποιεί τη λειτουργία Track Mode. Το προβληματικό υλικολογισμικό (v2021.44.25) άρχισε να κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά το ζήτημα εντοπίστηκε από την ομάδα της Tesla μόλις τον Μάρτιο του 2022.

Το NHTSA διέταξε την Tesla να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού Over The Air (OTA) που φέρνει το υλικολογισμικό μέχρι έκδοση 2022.12 ή νεότερη. Η Tesla έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τυχόν ατυχήματα ή θανάτους που μπορεί να προκλήθηκαν από το πρόβλημα λογισμικού.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η Tesla θα στείλει μια ενημέρωση OTA δωρεάν και θα στείλει επίσης μια ειδοποίηση μέσω email στους επηρεαζόμενους κατόχους Model 3 τον Ιούνιο του 2022. Παρεμπιπτόντως, η Tesla έχει διορθώσει αρκετές τέτοιες ανωμαλίες μέσω ενημερώσεων OTA, αλλά από την άποψη του NHTSA πληροί τιςμια ανάκληση. Η Tesla, ωστόσο, αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα με μια πραγματική ανάκληση, καθώς μια ενημέρωση OTA δεν θα είναι αρκετή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *