Η Apple παρατείνει την προθεσμία για τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους πριν από την κατάργηση του App Store

Η Apple παρατείνει την προθεσμία για τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους πριν από την κατάργηση του App Store

Όπως και οτιδήποτε δεν συντηρείται, ορισμένες από τις εφαρμογές στο App Store της Apple έχουν αρχίσει να φθείρονται σε σημείο που δεν λειτουργούν πλέον σωστά. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Apple είπε το 2016 ότι καταργούσε εφαρμογές που δεν είχαν λάβει ενημερώσεις εδώ και τρία χρόνια. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές που έχουν λάβει ειδοποίηση σχετικά με την κατάργηση της εφαρμογής τους θα έχουν 90 ημέρες για να ενημερώσουν την εφαρμογή τους, ώστε να μπορούν να τη διατηρήσουν διαθέσιμη για λήψη.

Ακόμα κι αν ένας προγραμματιστής θεωρεί ότι η εφαρμογή του είναι ολοκληρωμένη, η Apple και η Google ενημερώνουν συνεχώς τα λειτουργικά τους συστήματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές τρίτων πρέπει στη συνέχεια να προσαρμόσουν την εφαρμογή τους, οπότε το να μπλέξεις με τον κώδικα είναι κάτι που πρέπει να γίνει τουλάχιστον μερικά φορές το χρόνο για να διατηρείτε την εφαρμογή ενημερωμένη. Σύμφωνα με τους κανόνες της Apple, εάν ένας προγραμματιστής δεν μπορεί να δώσει τόσο χρόνο σε ένα έργο, τότε θα έχει μια περίοδο τριών ετών όπου δεν χρειάζεται να ενημερώσει την εφαρμογή του συν την περίοδο ειδοποίησης 90 ημερών πριν την κατάργηση της εφαρμογής.

Πριν και μετά τα νέα της επέκτασης, η πολιτική της Apple για την κατάργηση εφαρμογών είναι ότι θα αφαιρούνται μόνο από το App Store. Οι χρήστες που έχουν κατεβάσει εφαρμογές στις συσκευές τους θα εξακολουθούν να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Η Apple δεν είπε εάν αυτοί οι χρήστες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν ξανά την εφαρμογή αργότερα, αλλά μάλλον όχι.

Εάν δημιουργείτε εφαρμογές για το App Store, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιστότοπο του Apple Developer, οποίος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη νέα αλλαγή, συμπεριλαμβανομένου ενός FAQ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *