Οι ιδέες του Μασκ για αύξηση των κερδών στο Twitter θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δημιουργία εσόδων από τα tweet σας

Οι ιδέες του Μασκ για αύξηση των κερδών στο Twitter θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δημιουργία εσόδων από τα tweet σας

Ο κόσμος της τεχνολογίας κλονίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν το Twitter συμφώνησε επίσημα να πουλήσει το κοινωνικό δίκτυο στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ. Για να εξασφαλίσει τα σχεδόν 45 δισεκατομμύρια δολάρια που χρειαζόταν ο Μασκ για να ολοκληρώσει την πώληση, πήγε στις τράπεζες για μεγάλα δάνεια. Οι δανειακές συμβάσεις ρώτησαν τον Μασκ πώς σκοπεύει να τα επιστρέψει μέσω των κερδών του Twitter, τα οποία δεν είναι και τόσο κρυφά σχετικά χαμηλά.

Σύμφωνα με το Reuters, τρεις πηγές με γνώση αυτών των δανειακών συμβάσεων έχουν αποκαλύψει ορισμένα από τα σχέδια του Μασκ να κάνει το Twitter να κερδίσει περισσότερα μετρητά. Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «σχέδια», κατανοήστε ότι δεν συζητάμε σιδερένιες δεσμεύσεις. Αυτές είναι απλώς οι ιδέες που είπε ο Μασκ στις τράπεζες για να τις κάνουν πιο άνετες δίνοντάς του δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων.

τι μάθαμε:

Οι υποτιθέμενες ιδέες του Έλον Μασκ για αύξηση των κερδών στο Twitter

  • Ένας τρόπος για να αυξήσετε τα κέρδη είναι να μειώσετε το κόστος. Ο Μασκ έχει αναρτήσει στο παρελθόν ότι όταν το Twitter γίνει ιδιωτικό, οι εξαψήφιοι μισθοί των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Twitter δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι, κάτι που θα αντιπροσωπεύει εκατομμύρια που θα εξοικονομηθούν.
  • Κατά τα άλλα, η αποζημίωση του Twitter με βάση τις μετοχές για το 2021 αυξήθηκε κατά 30%. Με την ιδιωτική εταιρεία, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.
  • Το μεικτό περιθώριο κέρδους του Twitter – η διαφορά μεταξύ εσόδων και κόστους πωληθέντων αγαθών, διαιρούμενο με τα έσοδα – είναι αρκετά χαμηλό, ειδικά σε σύγκριση με το Meta (πρώην Facebook). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το κόστος και να αυξήσετε έτσι τα κέρδη του Twitter.
  • Ένα από αυτά τα μέτρα μείωσης του κόστους θα περιλαμβάνει πιθανώς περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με Bloomberg πηγές
  • Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες είναι η δημιουργία εσόδων από tweets υψηλού προφίλ. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρέωση ιστότοπων μέσων τρίτων (όπως εμείς εδώ στο Android Authority) για την ενσωμάτωση ή την παράθεση tweet υψηλής αξίας σε σελίδες.
  • Ο Μασκ ανέφερε επίσης την ενθάρρυνση των διασημοτήτων να χρησιμοποιούν περισσότερο το Twitter σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το κοινωνικό μοίρασμα του Twitter.
  • Σε ένα διαγραμμένο tweet, ο Musk πρότεινε να γίνουν δραστικές αλλαγές στην premium συνδρομητική υπηρεσία του Twitter Blue. Αυτό θα συνεπαγόταν μείωση του κόστους, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν σε κρυπτονομίσματα και απαγορεύοντας τη διαφήμιση.
  • Σε ένα άλλο διαγραμμένο tweet, ο Musk πρότεινε ότι ήθελε να μειώσει την εξάρτηση από τη διαφήμιση για τα έσοδα του Twitter.

Ο Μασκ φέρεται επίσης να έχει σχέδια να αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal. Ο Agrawal ανέλαβε στα τέλη του 2021 μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey από τον ρόλο. Αναμένεται ότι ο Agrawal θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση του Twitter. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το ποιος θα αναλάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *