Η Lyft και η Uber θα καλύψουν τις νομικές αμοιβές των οδηγών που διώκονται βάσει του νόμου περί αμβλώσεων της Οκλαχόμα

Η Lyft και η Uber θα καλύψουν τις νομικές αμοιβές των οδηγών που διώκονται βάσει του νόμου περί αμβλώσεων της Οκλαχόμα

Όπως και στο Τέξας, η Lyft και η Uber έχουν δεσμευτεί να καλύψουν τους οδηγούς που διώκονται βάσει του επικείμενου νόμου SB1503. Ο λεγόμενος νόμος περί παλμών της καρδιάς απαγορεύει τις περισσότερες αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης – ένα χρονικό πλαίσιο πριν πολλές γυναίκες μάθουν ότι είναι έγκυες.

Και όπως το αντίστοιχο του Τέξας,  η νομοθεσία επιτρέπει σε ιδιώτες να μηνύσουν οποιονδήποτε βοηθά μια γυναίκα που προσπαθεί να παρακάμψει την απαγόρευση, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών που μοιράζονται το αυτοκίνητο που αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10.000 $. Το Σώμα της Οκλαχόμα ψήφισε το SB1503 την Πέμπτη και ο κυβερνήτης Kevin Stitt αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lyft, Logan Green, δήλωσε ότι η εταιρεία θα επεκτείνει τη δέσμευσή της, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, να καλύψει το 100 τοις εκατό των νομικών τελών για οδηγούς που εναντιώνονται στο πλαίσιο του SB8, ώστε να συμπεριλάβουν εκείνα που επηρεάζονται από το SB1503. Επιπλέον, ο Green είπε ότι η Lyft συνεργάζεται με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για τη δημιουργία ενός προγράμματος για την κάλυψη του κόστους των βόλτων για τη φροντίδα των αμβλώσεων εκτός πολιτείας. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να καλύψει τα έξοδα ταξιδίου για τους ασφαλισμένους υπαλλήλους, εάν αυτοί οι νόμοι τους αναγκάσουν να ταξιδέψουν περισσότερα από 100 μίλια για να βρουν περίθαλψη.

«Η πρόσβαση των γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη δέχεται ξανά επίθεση, αυτή τη φορά στην Οκλαχόμα», ανέφερε ο Γκριν στο Twitter. «Πιστεύουμε ότι οι μεταφορές δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τόσο τις κοινότητες αναβατών όσο και οδηγών». Ακτιβίστριες για την υγεία των γυναικών

Μετά το tweet της Green, η Uber είπε ότι θα προσφέρει παρόμοια προστασία στους οδηγούς. «Όπως και στο Τέξας, σκοπεύουμε να καλύψουμε όλες τις νομικές αμοιβές για κάθε οδηγό που υποβάλλεται σε μήνυση βάσει αυτού του νόμου ενώ οδηγεί», δήλωσε στο CNBC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *