Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel λέει ότι η έλλειψη chip μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel λέει ότι η έλλειψη chip μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2024

Οι ειδικοί και οι βετεράνοι της βιομηχανίας της τεχνολογίας περίμεναν από καιρό ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα διαρκέσει για χρόνια, αλλά ο επικεφαλής της Intel Pat Gelsinger λέει τώρα ότι μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε  ότι αναμένει ότι το ζήτημα θα διαρκέσει μέχρι το 2024, επειδή η έλλειψη έχει πλήξει τώρα την κατασκευή εξοπλισμού. Αυτό θα μπορούσε να δυσκολέψει τις εταιρείες να αποκτήσουν βασικά εργαλεία παραγωγής και να πετύχουν στόχους παραγωγής που μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από πριν λόγω της αυξανόμενης ζήτησης. 

Τα lockdown που συνδέονται με την πανδημία COVID-19 είχαν επηρεάσει σοβαρά τη βιομηχανία τσιπ σε μια εποχή που η ζήτηση αυξανόταν. Υποχρέωσε όχι μόνο εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM και Ford, να περιορίσουν, ακόμη και να αναστείλουν την παραγωγή. Οι αποστολές MacBook και iPad της Apple αντιμετώπισαν καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και οι αποστολές smartphone γενικά μειώθηκαν στα τέλη του 2021. Αυτός ο αρνητικός αντίκτυπος στις βιομηχανίες τεχνολογίας και αυτοκινήτων μεταφράστηκε σε καταστροφικές οικονομικές συνέπειες –  η παγκόσμια έλλειψη chip κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες 240 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 με βάση εκτιμήσεις ειδικών.

Ο Gelsinger είχε δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύει ότι η κατάσταση θα διαρκέσει μέχρι το 2023, κάτι που είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών και άλλων στελεχών του κλάδου. Αφού ο Gelsinger έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, η εταιρεία είχε ανακοινώσει αρκετές τεράστιες επενδύσεις με σκοπό την επέκταση της κατασκευής chip εκτός Ασίας. Η Intel είπε ότι ξοδεύει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο εργοστασίων τσιπ στην Αριζόνα και άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον για την κατασκευή «της μεγαλύτερης τοποθεσίας παραγωγής πυριτίου στον πλανήτη» στο Οχάιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *