Η Amazon τερματίζει την πολιτική αδειών μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους COVID-19

Η Amazon τερματίζει την πολιτική αδειών μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους COVID-19

Από τις 2 Μαΐου, η Amazon δεν θα προσφέρει πλέον άδεια μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στον COVID-19 . Από τη Δευτέρα, η εταιρεία θα χορηγεί αντ ‘αυτού στο προσωπικό πρώτης γραμμής έως και πέντε ημέρες άδεια άνευ αποδοχών, με τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τον δεδουλευμένο χρόνο ασθενείας τους, εάν χρειαστεί.

Ανακοινώθηκε σε ένα σημείωμα που έστειλε η εταιρεία το Σάββατο, η νέα πολιτική προβλέπει την Amazon να περιορίζει και πάλι τις προστασίες που προσφέρει στους εργαζόμενους. Στην αρχή της πανδημίας, η εταιρεία έδωσε στους εργαζόμενους έως και 14 ημέρες άδεια με αποδοχές. Τον Ιανουάριο, μείωσε στο μισό την άδεια για τον COVID-19.

Επικαλούμενη την ευρύτερη διαθεσιμότητα γρήγορων δοκιμών, η Amazon είπε επίσης ότι δεν θα χορηγεί πλέον στους εργαζομένους άδεια άδειας όσο περιμένουν τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID-19. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα τερματίσει το πρόγραμμα κινήτρων εμβολίων. Η πρωτοβουλία οδήγησε την Amazon να πληρώνει στους εργαζόμενους 40 δολάρια για κάθε δόση εμβολίου για τον COVID-19 που πήγαιναν να πάρουν. Και εκτός εάν απαιτείται από την τοπική νομοθεσία, η εταιρεία λέει ότι δεν θα ειδοποιεί πλέον ολόκληρους ιστότοπους για θετικά κρούσματα COVID-19.

«Η διαρκής χαλάρωση της πανδημίας, η συνεχής διαθεσιμότητα εμβολίων και θεραπειών για τον COVID-19 και οι ενημερωμένες οδηγίες από τις αρχές δημόσιας υγείας, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε με ασφάλεια τις προ-COVID πολιτικές μας», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση. στο CNBC.

Οι ενημερωμένες πολιτικές της Amazon για τον COVID-19 θα τεθούν σε ισχύ την ίδια μέρα που θα μάθουμε εάν οι εργαζόμενοι στην αποθήκη LDJ5 της εταιρείας στο Staten Island ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Όπως και με το κοντινό JFK8, το Εργατικό Σωματείο της Amazon, με επικεφαλής τον πρώην υπάλληλο Christian Smalls, ελπίζει να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Ο Σμολς κέρδισε διεθνή αναγνώριση όταν ηγήθηκε μιας απεργίας στο JFK8 στην αρχή της πανδημίας για να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές ασφάλειας της Amazon για τον COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *