Η Google παρουσιάζει μια νέα συντόμευση γραμμής εργαλείων στο Chrome για Android  

Η Google παρουσιάζει μια νέα συντόμευση γραμμής εργαλείων στο Chrome για Android  

H Google παρουσιάζει μια νέα συντόμευση γραμμής εργαλείων στο Chrome για Android. Επί του παρόντος, η γραμμή εργαλείων στο Chrome διαθέτει ένα κουμπί αρχικής οθόνης, ένα κουμπί νέας καρτέλας (που υποδηλώνεται με σύμβολο συν), γραμμή διευθύνσεων, εναλλαγή καρτελών και ένα μενού υπερχείλισης (τρεις κουκκίδες) που φιλοξενεί τις υπόλοιπες ενέργειες σε μια μακρά λίστα. Τώρα, η γραμμή εργαλείων θα έχει είτε νέα καρτέλα, κοινή χρήση είτε φωνητική αναζήτηση (μικρόφωνο).

Το κουμπί που θα δείτε είναι “βάσει της χρήσης σας” με την Google να παρέχει την επιλογή “Τρέχουσες προτάσεις”. Η νέα καρτέλα και τα κουμπιά κοινής χρήσης είναι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά. Η μετακίνησή τους στη γραμμή εργαλείων με βάση τη χρήση θα το κάνει λίγο πιο εύκολο.

Η Google επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέγουν με μη αυτόματο τρόπο τη συντόμευση που θέλουν. Οι χρήστες έχουν ακόμη και την επιλογή να απενεργοποιήσουν εντελώς τη γραμμή εργαλείων. Η συντόμευση της γραμμής εργαλείων έχει κυκλοφορήσει στους χρήστες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 101 του Chrome, αν και η Google δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση σχετικά.

Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις και μετά να κάνουν κύλιση προς τα κάτω για να βρουν τη “Συντόμευση γραμμής εργαλείων” για να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα. Για όσους δεν έχουν την ενημέρωση, υπάρχει επίσης μια σημαία από την οποία μπορείτε να ορίσετε μη αυτόματα τις επιλογές:

chrome://flags/#adaptive-button-in-top-toolbar-customization Η

Google δεν είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει τεράστιες τροποποιήσεις διεπαφής χρήστη ή αλλάξτε τη διεπαφή στο Chrome λόγω της εξαιρετικά μεγάλης βάσης χρηστών του. Σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν περίπου 3,2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως που χρησιμοποιούν το Chrome ως κύριο πρόγραμμα περιήγησής τους. Το δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης είναι το Safari με λίγους περισσότερους από 576 εκατομμύρια χρήστες που μας λέει το μερίδιο αγοράς που έχει η Google όσον αφορά το Chrome.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *