Το Ίδρυμα Wikimedia δεν θα δέχεται πλέον δωρεές κρυπτογράφησης

Το Ίδρυμα Wikimedia δεν θα δέχεται πλέον δωρεές κρυπτογράφησης

Αφού οι συντάκτες της Wikipedia ψήφισαν την κατάργηση του κρυπτονομίσματος ως επιλογή δωρεάς τον περασμένο μήνα, το Ίδρυμα Wikimedia επιβεβαίωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον Bitcoin ή άλλες μορφές κρυπτογράφησης. Ως μέρος αυτής της απόφασης, κλείνει τον λογαριασμό Bitpay για να αποτρέψει τυχόν μελλοντικές δωρεές. 

“Το Ίδρυμα Wikimedia αποφάσισε να διακόψει την άμεση αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσο δωρεάς. Ξεκινήσαμε την άμεση αποδοχή κρυπτονομισμάτων το 2014 βάσει αιτημάτων από τους εθελοντές και τις κοινότητες δωρητών μας. Λαμβάνουμε αυτήν την απόφαση με βάση τα πρόσφατα σχόλια από τις ίδιες κοινότητες Συγκεκριμένα, θα κλείσουμε τον λογαριασμό μας Bitpay, κάτι που θα καταργήσει τη δυνατότητά μας να αποδεχόμαστε απευθείας κρυπτονομίσματα ως μέθοδο δωρεάς», έγραψε το WMF σε μια ενημέρωση. 

“Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτό το ζήτημα και εκτιμούμε την ανατροφοδότηση και την προσοχή που δίνεται σε αυτό το εξελισσόμενο θέμα από ανθρώπους σε όλο το κίνημα Wikimedia. Θα παραμείνουμε ευέλικτοι και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των εθελοντών”, πρόσθεσε. 

Ο συντάκτης της Wikipedia GorillaWarefare (γνωστός και ως Molly White) έγραψε μια πρόταση για το ίδρυμα να σταματήσει να δέχεται κρυπτονομίσματα, χαρακτηρίζοντάς τα «εξαιρετικά επικίνδυνες επενδύσεις». Επισήμανε επίσης ότι ενδέχεται να μην ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση του ιδρύματος για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καθώς η ετήσια παραγωγή κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες.γνώμης του Ιδρύματος Mozilla αλλαγή στην απόφασή του να αποδεχθεί το Bitcoin μετά από έντονη αντίδραση από τους χρήστες. 

Το Wikimedia καλωσόρισε τα αιτήματα για σχόλια (RfC) στην πρόταση του GorillaWarfare, με 232 ψήφους υπέρ και 94 κατά. Το WMF είπε ότι θα τα λάβει όλα αυτά υπόψη πριν λάβει την τελική απόφαση. «Είμαι πραγματικά περήφανος για την κοινότητά μου που πήρα αυτό που νιώθω ότι ήταν η ηθική απόφαση μετά από πολλή στοχαστική συζήτηση», είπε ο White  . “Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με τα κρυπτονομίσματα, ώστε τυχόν έσοδα από δωρεές να αξίζει το κόστος για τη νομιμοποίησή τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *