Η AMD διαφημίζει νέους επεξεργαστές «Dragon Range» για φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών υψηλής ποιότητας

Η AMD διαφημίζει νέους επεξεργαστές «Dragon Range» για φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών υψηλής ποιότητας

Με την έκθεση της για το πρώτο τρίμηνο του 2022 οικονομικών αποτελεσμάτων, η AMD αποκάλυψε επίσης σχέδια για τους επερχόμενους επεξεργαστές φορητών υπολογιστών της σειράς Ryzen 7000 Zen 4, όπως φαίνεται σε μια διαφάνεια που Twitter ο πρώην Anandtech , Dr. Ian Cutress. Σχεδιάζει να στοχεύσει σε «ακραίους φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών» με τη νέα σειρά «Dragon Range», που υπόσχεται τον «υψηλότερο πυρήνα, νήμα και κρυφή μνήμη που υπήρξε ποτέ για μια CPU gaming για κινητά». Αποκάλυψε επίσης τη σειρά Phoenix για λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές gaming. 

Το Dragon Range διαθέτει >55 watt TDP και είναι σχεδιασμένο για φορητούς υπολογιστές πάχους μεγαλύτερου από 20 mm που έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για χρήση ενώ είναι συνδεδεμένοι. Θα διαθέτουν αρχιτεκτονική PCIe 5 και μνήμη RAM DDR5, αν και ορισμένα μοντέλα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με πιο αποτελεσματικό αλλά χαμηλότερης απόδοσης LPDDR5, είπε η AMD στον Cutress. 

Όπως και με το τσιπ Ryzen 9 4900HS, το Dragon Range θα χρησιμοποιεί το επίθημα “HS”. Παρά το σχετικά υψηλό TDP των 55 watt, θα είναι «κυρίως πιο αποδοτικοί σε σχέση με άλλους φορητούς υπολογιστές σε αυτό το ανταγωνιστικό χρονικό πλαίσιο», σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή μάρκετινγκ της AMD, Robert Hallock. 

Μαζί με το Dragon Range, η AMD θα κυκλοφορήσει τις APU της σειράς Ryzen 7000 Zen 4 “Phoenix” που έχουν σχεδιαστεί για λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές πάχους κάτω των 20 mm με TDP 35-45 watt. Θα χρησιμοποιούν επίσης αρχιτεκτονική PCIe 5, αλλά θα έρχονται κυρίως με LPDDR5 RAM. Όπως και με το Dragon Range, ορισμένα μοντέλα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιούν μνήμη DDR5.

Το Ryzen 7000 θα κυκλοφορήσει πρώτα σε επιτραπέζιους υπολογιστές αργότερα φέτος με τη σειρά Raphael, αντικαθιστώντας τη σειρά Ryzen 5000. Αυτά θα είναι τα πρώτα τσιπ πλατφόρμας Zen 4, AM5 που χρησιμοποιούν τον κόμβο διαδικασίας 5 νανομέτρων της TSMC που θα έρθουν στην κύρια αγορά. Η AMD δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τα τσιπ φορητών υπολογιστών Dragon Range και Phoenix, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το 2023. 

Από την πλευρά των κερδών, η AMD ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς με έσοδα στα 5,89 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 71 τοις εκατό στις πωλήσεις του έτους- κατά τη διάρκεια του έτους. Ανέφερε επίσης ότι από το επόμενο τρίμηνο, θα χωρίσει τα παιχνίδια σε ένα ξεχωριστό οικονομικό τμήμα που θα εμφανίζει πωλήσεις τσιπ για κονσόλες (PS5, Xbox Series X, κ.λπ.) καθώς και γραφικά Radeon για υπολογιστές ως μέρος μιας ενιαίας επιχείρησης gaming. Η εταιρεία θα τα εξηγήσει όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες τον επόμενο μήνα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *