Ο Βοηθός Google μπορεί πλέον να αλλάζει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης

Ο Βοηθός Google μπορεί πλέον να αλλάζει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης

H Google είπε πριν από ένα χρόνο ότι ο Βοηθός θα προσφερόταν να αλλάξει τους παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασηςκαι τώρα η εταιρεία εκπληρώνει αυτή την υπόσχεση με σοβαρότητα. Oι προειδοποιήσεις του Βοηθού διατίθενται πλέον ευρύτερα στους χρήστες του Chrome, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Android. Συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο με παραβιασμένο κωδικό πρόσβασης και θα λάβετε και οι δύο τη γνωστή ειδοποίηση “αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας” και, σε ορισμένους ιστότοπους, μια επιλογή να ζητήσετε από τον Βοηθό να κάνει αυτόματα αυτήν την αλλαγή. Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό θα είναι χρήσιμο εάν προτιμάτε να μην αφιερώνετε χρόνο για να επινοήσετε μια ασφαλή αντικατάσταση σύνδεσης.

Ο βοηθός χρησιμοποιεί το AI από την έκδοση ιστού Duplex της Google για την πλοήγηση σε ιστότοπους και την εφαρμογή αλλαγών κωδικού πρόσβασης. Ξέρει πώς να κάνει κλικ, να κάνει κύλιση και να συμπληρώνει φόρμες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση. 

Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα δεν λειτουργεί σε κάθε ιστότοπο. Ωστόσο, το εργαλείο κωδικού πρόσβασης Assistant ήταν διαθέσιμο μόνο σε μια σχετικά μικρή ομάδα χρηστών από τότε που παρουσιάστηκε στο Google I/O τον περασμένο Μάιο. Η διευρυμένη πρόσβαση εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση και θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμη εάν πέσετε ποτέ θύμα παραβίασης δεδομένων που αποκαλύπτει τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *