Η Apple, η Google και η Microsoft σχεδιάζουν να υποστηρίξουν το πρότυπο χωρίς κωδικό πρόσβασης  

Η Apple, η Google και η Microsoft σχεδιάζουν να υποστηρίξουν το πρότυπο χωρίς κωδικό πρόσβασης  

H Apple, η Google και η Microsoft ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα κοινό πρότυπο χωρίς κωδικό πρόσβασης . H FIDO Alliance και η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού είναι οι δημιουργοί αυτού του προτύπου. Αυτοί οι τρεις τεχνολογικοί γίγαντες σχεδιάζουν να ενσωματώσουν τη σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης σε περισσότερα από τα προϊόντα τους το επόμενο έτος,. Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της ασφάλειας των διαδικτυακών λογαριασμών.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο Alex Simons, Corporate Vice President, Identity Program Management της Microsoft, δήλωσε:

«Η πλήρης μετάβαση σε έναν κόσμο χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ξεκινήσει με τους καταναλωτές να τον κάνουν φυσικό μέρος της ζωής τους. Οποιαδήποτε βιώσιμη λύση πρέπει να είναι ασφαλέστερη, ευκολότερη και ταχύτερη από τους κωδικούς πρόσβασης και τις παλαιού τύπου μεθόδους ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων . Δουλεύοντας μαζί ως κοινότητα σε όλες τις πλατφόρμες, μπορούμε επιτέλους να επιτύχουμε αυτό το όραμα και να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο προς την εξάλειψη των κωδικών πρόσβασης. Βλέπουμε ένα λαμπρό μέλλον για τα διαπιστευτήρια που βασίζονται στο FIDO τόσο σε σενάρια καταναλωτών όσο και σε επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft.”

Τα προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν γίνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης και σας βοηθούν να διατηρείτε συγχρονισμένες στις συσκευές σας. Ωστόσο, πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν την επιλογή της επαναχρησιμοποίησης των υπαρχόντων κωδικών πρόσβασης και απλώς ελπίζουν ότι κανένας από τους λογαριασμούς τους δεν διακυβεύεται. Εάν ο κωδικός πρόσβασης έχει παραβιαστεί σε έναν ιστότοπο, ένας χάκερ πρέπει απλώς να τον επαναχρησιμοποιήσει σε άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιεί το θύμα για να αποκτήσει είσοδο και σε αυτόν τον λογαριασμό.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, οι εταιρείες θα δεσμευτούν να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν αυτόματη πρόσβαση στα διαπιστευτήρια σύνδεσης FIDO στις συσκευές τους χωρίς να χρειάζεται να εγγράψουν ξανά κάθε λογαριασμό . Όσοι χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας FIDO για να συνδεθούν σε εφαρμογές ή ιστότοπους θα μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας μια κοντινή κινητή συσκευή, ανεξάρτητα από λειτουργικό σύστημα ή πρόγραμμα περιήγησης. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση σε ασφαλή σύνδεση σε περισσότερα άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *