Το Android 13 θα εισάγει νέους περιορισμούς στις πλευρικές εφαρμογές

Το Android 13 θα εισάγει νέους περιορισμούς στις πλευρικές εφαρμογές

Με στόχο να καταπολεμήσει τις εφαρμογές που κάνουν κατάχρηση του API προσβασιμότητας, η Google σχεδιάζει να εισαγάγει νέους περιορισμούς σε εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης με Android 13, σύμφωνα με τον Mishaal Rahman στο Esper. Οι προτεινόμενοι περιορισμοί θα επηρεάσουν τα αρχεία APK που προέρχονται από αναξιόπιστες πηγές.

Όπως σημειώνεται από το Android Authority, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το Accessibility API μπορεί να προβάλλει και να ελέγχει την οθόνη και να εκτελεί ενέργειες για λογαριασμό σας. Κατά το άνοιγμα αυτών των εφαρμογών θα εμφανιστεί μια προτροπή που περιγράφει πώς μπορεί να ελέγξει τη συσκευή προς όφελος του χρήστη, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων χορηγούν άδεια χωρίς να διαβάσουν αυτά τα μηνύματα. Άτομα σαν κι αυτά γίνονται συχνά ο πρωταρχικός στόχος εδώ.

Το API προσβασιμότητας της Google έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές για άτομα με αναπηρία με σκοπό τη μείωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν κατά την πρόσβαση στις συσκευές τους. Αλλά οι κακοί ηθοποιοί εκμεταλλεύονται το API εδώ και χρόνια για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές των χρηστών για να κλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Για να αποτρέψει την κακή χρήση του ισχυρού εργαλείου της, η Google έκανε πρόσφατα ορισμένες αλλαγές πολιτικής, σύμφωνα με τις οποίες τα API προσβασιμότητας δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για σκοπούς καταγραφής κλήσεων μετά τις 11 Μαΐου.

Οι νέοι περιορισμοί που σχεδιάζει να εισαγάγει η Google στο Android 13, ωστόσο, δεν θα περιορίσουν σε καμία περίπτωση την παράπλευρη φόρτωση των εφαρμογών. Οι χρήστες θα μπορούν να φορτώνουν εφαρμογές όπως πριν. απλά η Google προσθέτει τον απαραίτητο περιορισμό για να κάνει την όλη διαδικασία πιο ασφαλή για τον τελικό χρήστη.

Σε δήλωση που δόθηκε στην Esper, η Google είπε ότι οι νέοι περιορισμοί του Android 13 δεν θα επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργοποιούν την πρόσβαση προσβασιμότητας για συγκεκριμένες εφαρμογές με μη αυτόματο τρόπο όταν εφαρμόζεται ο περιορισμός. Εάν ένας χρήστης παραχωρήσει πρόσβαση προσβασιμότητας σε μια εφαρμογή που έχει ληφθεί από αναξιόπιστες πηγές, το Android 13 θα εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος που θα λέει “για την ασφάλειά σας, αυτή η ρύθμιση δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *