Xbox Controller Bar προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε παιχνίδια στα Windows 11 Insider Preview

Xbox Controller Bar προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε παιχνίδια στα Windows 11 Insider Preview

Η Microsoft δοκιμάζει το Controller Bar, μια νέα δυνατότητα για τη γραμμή παιχνιδιών Xbox για Windows. Η δυνατότητα επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε παιχνίδια και εκτοξευτές παιχνιδιών που έχουν παιχτεί πρόσφατα ή έχουν προσπελαστεί.

Το Xbox Game Bar αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows εδώ και αρκετό καιρό. Παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε εργαλεία και γραφικά στοιχεία που βοηθούν στην παρακολούθηση της απόδοσης του παιχνιδιού, στην πρόσβαση σε κοινωνικές λειτουργίες, στη λήψη στιγμιότυπων οθόνης ή κλιπ παιχνιδιών και στην εκτέλεση πολλών ακόμη εργασιών που σχετίζονται με το παιχνίδι. Το χαρακτηριστικό έχει υποστεί αρκετές αναθεωρήσεις από την εισαγωγή του και θα μπορούσε σύντομα να λάβει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Xbox Controller Bar. Είναι ήδη διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση 22618 των Windows 11 Insider Preview.

Η γραμμή ελεγκτή Xbox απευθύνεται ειδικά σε παίκτες PC που χρησιμοποιούν το χειριστήριο Xbox για να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή τους. Η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη τόσο στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Windows όσο και σε Xbox Insider. Η γραμμή χειριστηρίου συνδέεται ουσιαστικά με το κουμπί Xbox στο χειριστήριο παιχνιδιών και υποτίθεται ότι απλοποιεί την πρόσβαση σε λειτουργίες που σχετίζονται με το παιχνίδι.

Xbox Controller Bar for Windows Insiders elevates and accelerates PC gaming experience

Για να λειτουργήσει, η δυνατότητα θα χρειαστεί ένα χειριστήριο Xbox που έχει ήδη αντιστοιχιστεί με τον υπολογιστή Windows. Κάθε φορά που ένας χρήστης υπολογιστή με Windows δεν παίζει ένα παιχνίδι και πατάει το κουμπί “Xbox” στο ζευγαρωμένο χειριστήριο, θα εμφανιστεί ένα νέο απλοποιημένο μενού με γρήγορους συνδέσμους στα τρία τελευταία παιχνίδια που παίχτηκαν καθώς και μια χούφτα εκτοξευτές παιχνιδιών.

Οι παίκτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το μενού από οπουδήποτε στα Windows. Με άλλα λόγια, η γραμμή ελεγκτή Xbox θα ενεργοποιείται κάθε φορά που πατάτε το κουμπί Xbox. Φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό θα τοποθετηθεί πάνω από οποιοδήποτε ενεργό παράθυρο. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι αυτό θα απλοποιήσει τη διαδικασία εκκίνησης του αγαπημένου παιχνιδιού των χρηστών, ειδικά αν προτιμούν να εγκαταλείψουν το ποντίκι υπέρ του αποκλειστικού και βελτιστοποιημένου για παιχνίδια χειριστηρίου Xbox.

Εάν ένας χρήστης παίζει ένα παιχνίδι, το κουμπί Xbox θα εμφανίσει την πλήρη γραμμή παιχνιδιών Xbox. Αυτό προφανώς δίνει πρόσβαση σε όλα τα εγκατεστημένα widget. Εναλλακτικά, οι παίκτες μπορούν επίσης να πατήσουν Win+G για πρόσβαση στην εμπειρία Xbox Game Bar.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η γραμμή ελεγκτή Xbox είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε Windows Insiders σε συνδυασμό με την εφαρμογή Xbox Insider Hub. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία προτού διατεθεί στο κανάλι σταθερής έκδοσης, θα πρέπει επίσης να εγγραφούν στην “Προεπισκόπηση τυχερών παιχνιδιών των Windows” από το Xbox Insider Hub.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *