H κινεζική κυβέρνηση θα απορρίψει τα Windows υπέρ του Linux

H κινεζική κυβέρνηση θα απορρίψει τα Windows υπέρ του Linux

Έχει συμβεί σε άλλες περιοχές στο παρελθόν και συμβαίνει ξανά στην Κίνα: η κυβέρνηση διέταξε την απόρριψη των Windows υπέρ του Linux, μεταξύ άλλων. Αυτή τη φορά, όμως, το σκεπτικό είναι λίγο διαφορετικό. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο διέταξε τα κυβερνητικά γραφεία και τις κρατικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές ξένης επωνυμίας και τα σχετικά λειτουργικά τους συστήματα με εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να διατηρηθούν στο εσωτερικό.

Ως εκ τούτου, η Κίνα πρόκειται να αντικαταστήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια υπολογιστές μόνο σε κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία προφανώς δεν θα ολοκληρωθεί με τη μία, αλλά προορίζεται να πραγματοποιηθεί με κλιμακωτό τρόπο σε διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Από την πλευρά του υλικού, πολλοί OEM υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Dell και HP, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν αρνητικά. Από την άλλη πλευρά, ο τοπικός κατασκευαστής Lenovo καθώς και άλλοι προμηθευτές λογισμικού και υλικού, όπως η Kingsoft Corp και η Inspur Electronic Information Industry Co. είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας. Ομοίως, τα Windows πρόκειται να αντικατασταθούν από το Linux.

Αυτή η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει τη χρήση εγχώριου υλικού και λογισμικού για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας. Προφανώς έχει επίσης προσλάβει μια εταιρεία για τον έλεγχο και την παρακολούθηση τοπικών προμηθευτών στην ανάπτυξη ευαίσθητων εξαρτημάτων που κυμαίνονται από ημιαγωγούς έως το cloud.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα “δύσκολα στην αντικατάσταση” στοιχεία υπολογιστή, όπως οι CPU και οι GPU που έχουν αναπτυχθεί από δυτικές εταιρείες, πιθανότατα εξαιρούνται από αυτήν την παραγγελία. Πολλοί κινεζικοί κατασκευαστές OEM βασίζονται σε αυτά στη διαδικασία κατασκευής Η/Υ, καθώς αυτά τα εξαρτήματα δεν κατασκευάζονται εύκολα τοπικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *