Οι ΗΠΑ προσφέρουν ανταμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τη συμμορία ransomware Conti

Οι ΗΠΑ προσφέρουν ανταμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τη συμμορία ransomware Conti

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που βοηθούν στον εντοπισμό και τον εντοπισμό ηγεσιών και συν-συνωμότων της διαβόητης συμμορίας ransomware Conti.

Έως και 10 εκατομμύρια δολάρια από αυτήν την ανταμοιβή προσφέρονται για πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα και την τοποθεσία των ηγετών Conti και επιπλέον 5 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψη ή/και την καταδίκη ατόμων που συνωμότησαν ή προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε επιθέσεις ransomware της Conti.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, ο Conti έχει χτυπήσει περισσότερα από 1.000 θύματα που πλήρωσαν πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. “Η ομάδα ransomware Conti ήταν υπεύθυνη για εκατοντάδες περιστατικά ransomware τα τελευταία δύο χρόνια.” .

“Το FBI εκτιμά ότι από τον Ιανουάριο του 2022, υπήρχαν πάνω από 1.000 θύματα επιθέσεων που σχετίζονται με το Conti ransomware με πληρωμές θυμάτων άνω των 150.000.000 $, καθιστώντας την παραλλαγή Conti Ransomware το πιο δαπανηρό είδος ransomware που έχει τεκμηριωθεί ποτέ.”

Τον Νοέμβριο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσφερε επίσης ανταμοιβές έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις ransomware REvil (Sodinokibi) και Darkside .

Τα βραβεία προσφέρονται ως μέρος του Προγράμματος Ανταμοιβής Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (TOCRP) του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 1986, το Τμήμα έχει πληρώσει περισσότερα από 135 εκατομμύρια δολάρια σε ανταμοιβές στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Όσοι μπορούν να παρέχουν αυτές τις πληροφορίες μπορούν να υποβάλουν συμβουλές στο FBI στη διεύθυνση https://tips.fbi.gov ή χρησιμοποιώντας την Ηλεκτρονική Φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *