Σύλληψη υποτομέα Ferrari για να προωθηθεί η ψεύτικη συλλογή Ferrari NFT

Σύλληψη υποτομέα Ferrari για να προωθηθεί η ψεύτικη συλλογή Ferrari NFT

Ένας από τους υποτομείς της Ferrari κατασχέθηκε χθες για να φιλοξενήσει μια απάτη που προωθεί ψεύτικη συλλογή Ferrari NFT, σύμφωνα με ερευνητές.

Αυτό που κάνει την απάτη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει νωρίτερα σχέδια για την κυκλοφορία NFT σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία Velas. 

Το πορτοφόλι Ethereum που σχετίζεται με την απάτη κρυπτονομισμάτων φαίνεται να έχει συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια πριν κλείσει ο παραβιασμένος υποτομέας.

Ο ιστότοπος της Ferrari περιείχε απάτη κρυπτογράφησης «Mint your Ferrari»

Την Πέμπτη, ο   κυνηγός επικηρυγμένων σφαλμάτων Sam Curry ανέφερε ότι είδε έναν από τους υποτομείς της Ferrari forms.ferrari.com να φιλοξενεί μια ψεύτικη απάτη NFT (Μη αντικαταστάσιμο Token).

Ένα NFT, ή Non-Fungable Token, είναι δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια αλυσίδα μπλοκ κρυπτονομισμάτων που έχει υπογράψει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό για να αποδείξει ότι είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Πέρυσι, η Ferrari ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει προϊόντα NFT σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας Velas, καθιστώντας αυτή την απάτη πολύ πειστική.

Η απάτη κρυπτογράφησης με τίτλο “Mint your Ferrari” παρέσυρε τους επισκέπτες να αγοράσουν μάρκες NFT, διαφημίζοντας ψευδώς ότι η Ferrari εισήγαγε “μια συλλογή από NFT 4.458 ίππων [sic] στο δίκτυο Ethereum”.

Πρόσθετη έρευνα από τον Curry και έναν μηχανικό ασφαλείας που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο d0nut αποκάλυψε ότι οι εισβολείς εκμεταλλεύτηκαν ένα ελάττωμα του Adobe Experience Manager για να χακάρουν τον υποτομέα και να φιλοξενήσουν την απάτη κρυπτογράφησης τους. 

“Αφού κοιτάξαμε λίγο βαθύτερα… φαίνεται ότι αυτό ήταν μια εκμετάλλευση του Adobe Experience Manager. Μπορείτε ακόμα να βρείτε τα απομεινάρια του μη παραβιασμένου ιστότοπου λιγουρεύοντας λίγο”, έγραψε ο Κάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *