H υποτιθέμενη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς Ryzen 7000 που βασίζεται σε AMD Zen 4 (Raphael)

H υποτιθέμενη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς Ryzen 7000 που βασίζεται σε AMD Zen 4 (Raphael)

Πίσω στην CES φέτος, η AMD είχε επιβεβαιώσει ότι θα κυκλοφορήσει τους επιτραπέζιους επεξεργαστές της που βασίζονται σε Zen 4 το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Και παρόλο που υπήρχαν φήμες ότι, προσγειωνόταν νωρίτερα από ό,τι είχε αναφερθείη AMD πιθανότατα θα παραμείνει σε αυτό που είχε ανακοινώσει. Εξάλλου, η εταιρεία έχει ήδη εισαγάγει μερικούς νέους CPU για το παλιό Socket AM4 της με τη μορφή του Ryzen 7 5800X3D και όχι μόνο.

AMD Zen 4 launch is in 2H 2022

Μια νέα αναφορά από το DIGITIMES ισχυρίζεται ότι οι επερχόμενοι επεξεργαστές της σειράς Ryzen 7000 με βάση το Zen 4 (με την κωδική ονομασία “Raphael) θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2022, αν και είναι πιθανό η εταιρεία να μας δώσει μια μικρή γεύση από αυτό στο Computex 2022 όπου η εταιρεία περίμενε να μιλήστε για το Smart Access Storage (SAS), μια υποτιθέμενη νέα τεχνολογία ενίσχυσης της ταχύτητας αποθήκευσης που μπορεί να είναι εμπνευσμένη από το DirectStorage.

Όσον αφορά το τι να περιμένουμε, οι επεξεργαστές της σειράς Zen 4 Ryzen 7000 έχουν επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιούν τεχνολογία 5nm και φήμες λένε ότι είναι η νέα Η βασική αρχιτεκτονική από την AMD θα φέρει άλμα 18% στις οδηγίες ανά κύκλο (IPC) σε σχέση με την προηγούμενη αρχιτεκτονική, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό είναι ενάντια στο Zen 3 ή το Zen 3D ή Zen 3+. Οι επερχόμενες CPU θα είναι συμβατές με την επόμενης γενιάς AM5 ή υποδοχή και πακέτο LGA1718 DDR5 καθώς και υποστήριξη PCIe 5.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *