Ορισμένες νέες BMW φέρεται να έρχονται χωρίς Android Auto και Apple CarPlay 

Ορισμένες νέες BMW φέρεται να έρχονται χωρίς Android Auto και Apple CarPlay 

H BMW αποστέλλει προσωρινά ορισμένα νέα οχήματα χωρίς υποστήριξη για Android Auto και Apple CarPlay μετά την αλλαγή προμηθευτή chip, σύμφωνα με μια αναφορά από την Automotive News Europe.  . Τα τσιπ από τον νέο προμηθευτή φέρεται να μην είναι ακόμη συμβατά με το Android Auto και το CarPlay και απαιτούν ενημέρωση για να λειτουργήσει το λογισμικό.

«Τα τσιπ που ενσωματώθηκαν σε αυτά τα αυτοκίνητα τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους χρειάζονται ενημερωμένο λογισμικό για να είναι πλήρως λειτουργικά και να προσφέρουν δυνατότητες Apple CarPlay/Android Auto και Wi-Fi», ανέφερε η BMW σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Automotive News Europe

Ωστόσο, οι οδηγοί ενδέχεται να μην χρειαστεί να περιμένουν πολύ περισσότερο για να λάβουν υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε στο Automotive News Europe ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση over-the-air (OTA) για να καταστήσει τη λειτουργικότητα διαθέσιμη «μέχρι τα τέλη Ιουνίου το αργότερο».

Η BMW δεν διευκρίνισε ποια μοντέλα αυτοκινήτων επηρεάζονται ή πόσα, αλλά λέει ότι τα οχήματα με “6P1” στον κωδικό παραγωγής τους δεν θα διατίθενται με Android Auto ή Apple CarPlay. Δεν είναι σαφές εάν μόνο ορισμένες περιοχές επηρεάζονται από το ζήτημα — Η Automotive News Europe αναφέρει ότι οι οδηγοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία έχουν αναφέρει ότι λαμβάνουν τα νέα τους οχήματα χωρίς καμία λειτουργικότητα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη θυσία που κάνει η BMW λόγω της έλλειψης chip. Τον περασμένο Νοέμβριο, η BMW επιβεβαίωσε ότι σταμάτησε να αποστέλλει ορισμένα από τα νέα της οχήματα χωρίς οθόνες αφής και εφεδρικό βοηθό και έδωσε στους επηρεαζόμενους οδηγούς πίστωση 500 $ σε αντάλλαγμα.

Άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η General Motors, επηρεάστηκαν επίσης σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη. Η GM διέκοψε την ασύρματη φόρτιση από μια σειρά οχημάτων, αφαίρεσε μια μονάδα διαχείρισης καυσίμου από ορισμένα από τα φορτηγά της και έκοψε τη λειτουργία Super Cruise στο Cadillac Escalade 2022. Πιο πρόσφατα, η Ford άρχισε να αποστέλλει και να πουλά προσωρινά SUV Explorer χωρίς χειριστήρια θέρμανσης και κλιματισμού πίσω.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger προβλέπει ότι η έλλειψη chip, η οποία επηρεάζει μια σειρά βιομηχανιών με διαφορετικούς τρόπους, μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *