Ένα κολέγιο στις ΗΠΑ κλείνει οριστικά μετά από επίθεση ransomware

Ένα κολέγιο στις ΗΠΑ κλείνει οριστικά μετά από επίθεση ransomware

Το Lincoln College λέει ότι θα κλείσει αυτή την εβδομάδα μετά από μια ransomware που χρειάστηκε μήνες για να επιλυθεί. Ενώ ο αντίκτυπος του COVID-19 επηρέασε σοβαρά δραστηριότητες όπως η στρατολόγηση και η συγκέντρωση χρημάτων, η κυβερνοεπίθεση φαίνεται να ήταν το σημείο καμπής για το ίδρυμα του Ιλινόις.

Το κολέγιο ενημέρωσε το Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Επιτροπή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ιλινόις ότι θα κλείσει οριστικά από τις 13 Μαΐου..Είναι το πρώτο κολέγιο ή πανεπιστήμιο των ΗΠΑ που έκλεισε εν μέρει λόγω επίθεσης ransomware

Το Lincoln Collegeλέει ότι είχε “ρεκόρ εγγραφών φοιτητών” το φθινόπωρο του 2019. Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε σημαντική πτώση στις εγγραφές με ορισμένους φοιτητές να επέλεξαν να αναβάλουν το κολέγιο ή να πάρουν άδεια. Το κολέγιο – ένα από τα λίγα αγροτικά σχολεία που πληρούν τις προϋποθέσεις ως ίδρυμα κυρίως Μαύρων υπό το Υπουργείο Παιδείας – είπε ότι αυτά επηρέασαν την οικονομική του κατάσταση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Λίνκολν επλήγη από μια κυβερνοεπίθεση, η οποία «ανάργησε τις δραστηριότητες εισδοχής και εμπόδισε την πρόσβαση σε όλα τα θεσμικά δεδομένα, δημιουργώντας μια ασαφή εικόνα των εγγραφών το φθινόπωρο του 2022. Όλα τα συστήματα που απαιτούνται για τις προσπάθειες πρόσληψης, διατήρησης και συγκέντρωσης κεφαλαίων δεν λειτουργούσαν», δήλωσε το κολέγιο στο μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην αρχική του σελίδα. “Ευτυχώς, δεν αποκαλύφθηκαν προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης. Μόλις αποκαταστάθηκαν πλήρως τον Μάρτιο του 2022, οι προβλέψεις εμφάνισαν σημαντικές ελλείψεις εγγραφών, που απαιτούσαν μια μετασχηματιστική δωρεά ή συνεργασία για τη διατήρηση του Lincoln College πέρα ​​από το τρέχον εξάμηνο.”

Εκτός από μια ανάπαυλα της τελευταίας στιγμής, το ένα-δύο γροθιά της πανδημίας και μια κυβερνοεπίθεση έδωσαν τέλος σε ένα ίδρυμα 157 ετών. To Lincoln College  λέει ότι θα βοηθήσει τους φοιτητές που δεν αποφοιτούν αυτό το εξάμηνο να μεταφερθούν σε άλλο κολέγιο.

Τα τελευταία χρόνια, χάκερ ransomware έχουν επιτεθεί σε άλλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε νοσοκομεία, στούντιο παιχνιδιών, Sinclair Broadcast Group και σε πολλές άλλες εταιρείες και ιδρύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *