H GPU της AMD και της Nvidia συνεχίζουν να πέφτουν κοντά στο MSRP, αλλά μπορεί να μην διαρκέσει πολύ

H GPU της AMD και της Nvidia συνεχίζουν να πέφτουν κοντά στο MSRP, αλλά μπορεί να μην διαρκέσει πολύ

Τα τελευταία δεδομένα από μεγάλα γερμανικά καταστήματα λιανικής για τον μήνα Απρίλιο-Μάιο, αποδεικνύουν αυτό που έχει γίνει εμφανές από τις πρόσφατες τάσεις τιμολόγησης των καρτών γραφικών. Βασικά, οι GPU της AMD και της Nvidia αρχίζουν να πέφτουν αργά αλλά σταθερά προς τα επίπεδα Προτεινόμενης Λιανικής Τιμής (MSRP) από τον κατασκευαστή. Οι τιμές των καρτών γραφικών της τρέχουσας γενιάς Nvidia RTX 3000 και AMD RX 6000 series είναι αυτή τη στιγμή οι φθηνότερες που ήταν. Οι τιμές της AMD είναι ακόμα φθηνότερες, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της Green team. Ενημερώνουμε επίσης τους αναγνώστες μας για τις τιμές που μειώνονται, όπως καλές προσφορές σε AMD Radeon GPU, όπου πολλά μοντέλα του RX 6600 και του RX 6900 XT είναι και τα δύο διαθέσιμα σε περίπου MSRP.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποια άλλα μοντέλα που, αν και πέφτουν, εξακολουθούν να απέχουν αρκετά από τα MSRP τους. Συνολικά, οι κάρτες Radeon είναι αυτή τη στιγμή 7% πάνω από το MSRP. Εν τω μεταξύ, οι κάρτες Nvidia διατηρούν διπλάσιο αυτό το κενό καθώς είναι 14% πάνω από τα αντίστοιχα επίπεδα MSRP. Σαφώς, όμως, είναι πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν πριν από λίγους μήνες.

Retail GPU pricing May 2022

Αν και αυτά είναι πράγματι σπουδαία σημάδια, τα πράγματα, ωστόσο, θα μπορούσαν να γίνουν άσχημα σύντομα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εξορύκτες GPU θα μπορούσαν να ετοιμάζονται να βάλουν ξανά στα χέρια τους τις κάρτες γραφικών, ακόμη και τις Nvidia Lite Hash Rate (LHR), καθώς ο περιοριστής LHR έχει σπάσει και το 100% ξεκλείδωμα είναι πλέον διαθέσιμο όχι μόνο στα Windows αλλά και στο Linux.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *