Οι αναβαθμίσεις του Linux Mint Debian Edition 5 είναι πλέον δυνατές με το γραφικό εργαλείο αναβάθμισης

Οι αναβαθμίσεις του Linux Mint Debian Edition 5 είναι πλέον δυνατές με το γραφικό εργαλείο αναβάθμισης

Η ομάδα του Linux Mint ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα του νέου Εργαλείου Αναβάθμισης που επιτρέπει στους χρήστες του Linux Mint Debian Edition (LMDE) 4 να κάνουν αναβάθμιση σε LMDE 5 πιο απλά. Ενώ αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο για το LMDE, η ομάδα του Linux Mint εργάζεται για να επιτρέψει αναβαθμίσεις από το Linux Mint 20.3 σε 21.0 μετά την κυκλοφορία αυτής της έκδοσης.

The Linux Mint Upgrade Tool

Αν και το γραφικό εργαλείο απλοποιεί τα πράγματα, θα πρέπει να λερώσετε τα χέρια σας στο τερματικό προς το παρόν κατά την εγκατάσταση του Εργαλείου αναβάθμισης. Για να το εγκαταστήσετε, εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές ξεχωριστά (μπορεί να απαιτείται sudo αλλά οι παρακάτω εντολές είναι αυτές που δίνονται απευθείας από την ομάδα Mint):

apt update

apt install mintupgrade

Πιθανότατα θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να εκτελέσετε αυτές τις εντολές Όταν τελειώσετε, θα έχετε εγκατεστημένο το Εργαλείο αναβάθμισης στο μηχάνημά σας. Στη συνέχεια, θα θέλετε να το εκκινήσετε από τη γραμμή εντολών, κάντε το με την ακόλουθη εντολή:

sudo mintupgrade

Τώρα μπορείτε να μετατοπίσετε την εστίασή σας στο γραφικό εργαλείο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να εκτελέσετε την αναβάθμιση. Όταν ολοκληρωθεί, πρέπει να απεγκαταστήσετε το εργαλείο αναβάθμισης και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κάνετε με τις ακόλουθες εντολές:

apt remove mintupgrade

sudo reboot

Κατά τη διαδικασία αναβάθμισης, θα σας ζητηθεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις και έχετε υποστηρίξει ενημερώστε με στιγμιότυπα συστήματος εάν κάτι πάει στραβά. Καθώς πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση, η ομάδα του Mint τονίζει ότι αφιερώνετε χρόνο και κάνετε τα πάντα κατά γράμμα.

Αν και είναι καλό να έχετε το γραφικό Εργαλείο αναβάθμισης, θα ήταν καλύτερα να ήταν ψημένο στο λειτουργικό σύστημα. Δεδομένου ότι είναι νέο, είναι κατανοητό ότι δεν είναι μέρος του LMDE 4, αλλά σε μελλοντικές εκδόσεις, θα ήταν ωραίο να το δούμε ως ένα τυπικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από τη διανομή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αποφύγουν εντελώς το τερματικό, τελικά, Linux Mint απευθύνεται καθαρά σε άτομα που είναι νέοι στο Linux.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *