Trendforce: Η αγορά smartphone θα υποχωρήσει το 2022 λόγω του COVID 

Trendforce: Η αγορά smartphone θα υποχωρήσει το 2022 λόγω του COVID 

Η Trendforce δημοσίευσε μια έρευνα σήμερα στην οποία ισχυρίζεται ότι οι αποστολές smartphone στο ημερολόγιο του 2022 θα μειωθούν. Οι επιδόσεις το 1ο τρίμηνο του 2022 δεν ήταν εντυπωσιακές και η πτωτική τροχιά προβλέπεται να συνεχιστεί το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η Κίνα παλεύει με την πολιτική της «μηδενικού COVID».

Η συνολική πρόβλεψη παραγωγής για ολόκληρο το έτος είναι 1,333 δισεκατομμύρια συσκευές, δηλαδή λιγότερο από το 2021, και η Trendforce προειδοποίησε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για αρνητικές αναθεωρήσεις στο μέλλον.

Ένας από τους κύριους λόγους για τις μη εντυπωσιακές επιδόσεις της αγοράς, σύμφωνα με την Trendforce, είναι το lockdown που λαμβάνει χώρα στην Κίνα, το οποίο επηρεάζει την οικονομία γενικότερα, οδηγώντας σε λιγότερους ανθρώπους να αγοράζουν νέα smartphone. Η χώρα αναμένεται να σημειώσει απότομη πτώση 13% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το τοπίο θα παραμείνει προκλητικό το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ακόμη και αν/όταν η Κίνα καταφέρει να ξεφύγει από την τρέχουσα κατάσταση της COVID, η κρίση πληθωρισμού θα επηρεάσει άλλες αγορές. Υπάρχει επίσης η ινδική αγορά που δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερή ανάπτυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η προοπτική της Trendforce για το εθνικό μερίδιο αποστολών είναι ότι η Κίνα θα παραμείνει η πιο σημαντική αγορά, αλλά θα συρρικνωθεί από 24,2% σε 21,1%, ακολουθούμενη από την Ινδία με 13,1% όλων των αποστολών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρχονται στην τρίτη θέση με 11%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *