Η Meta φέρεται να απορρίπτει ορισμένα έργα της Reality Labs

Η Meta φέρεται να απορρίπτει ορισμένα έργα της Reality Labs

Ο άξονας του Facebook προς το metaverse συνεχίζει να είναι ακατάστατος. Το τμήμα Reality Labs της Meta, το οποίο φιλοξενεί τις προσπάθειες υλικού και άλλες πρωτοβουλίες μετατροπών, θα περικόψει ορισμένα από τα έργα της, σύμφωνα με το Reuters. Δεν είναι ξεκάθαρο ποια έργα θα επηρεαστούν, αλλά ο CTO της Meta, Andrew Bosworth, φέρεται να είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον σε θέση να αντέξει οικονομικά μέρος της εργασίας που είχε σχεδιάσει κάποτε και κάποια άλλα έργα θα «αναβληθούν».

Τα νέα είναι τα τελευταία που πλήττουν το φιλόδοξο σχέδιο της Meta να επαναπροσανατολίσει την εταιρεία γύρω από την εικονική πραγματικότητα και το μετασύμπαν αντί για το κοινωνικό της δίκτυο. Η εταιρεία έχασε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στα Reality Labs το 2021 και σχεδιάζει να προσλάβει λιγότερους υπαλλήλους το 2022 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προφανώς εξακολουθεί να αποσυνδέεται από το Project Cambria, το «υψηλής ποιότητας» ακουστικό VR που αναμένεται αυτό το φθινόπωρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg παρουσίασε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την «τεχνολογία διέλευσης χρώματος» για τη συσκευή που «θα επέτρεπε στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπειριών μικτής πραγματικότητας». Η εταιρεία μόλις άνοιξε επίσης το πρώτο της φυσικό κατάστημα λιανικής έξω από τα κεντρικά γραφεία της Reality Labs.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *