Το Android Auto λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση διεπαφής χρήστη

Το Android Auto λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση διεπαφής χρήστη

Μετά από όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις υλικού και λογισμικού κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης I/O 2022, σήμερα η Google κοινοποιεί ορισμένες ενημερώσεις για αυτοκίνητα με Android Auto και οχήματα με συστήματα ψυχαγωγίας βασισμένα στο Android Automotive. 

Αναλυτικά ως μέρος της συνεδρίας της Google “Τι νέο υπάρχει με το Android για αυτοκίνητα” , η πιο σημαντική επερχόμενη αλλαγή είναι μια ανανεωμένη διεπαφή χρήστη για το Android Auto που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση της πλοήγησης, του ελέγχου πολυμέσων και της επικοινωνίας με άλλους κατά την οδήγηση. Για να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες οθόνες στα νέα αυτοκίνητα, η εταιρεία καθιστά στάνταρ την προβολή διαχωρισμένης οθόνης σε όλες τις συσκευές, ώστε να μπορείτε να βλέπετε οδηγίες, μουσική και κείμενα ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να θέσετε γρήγορα σε παύση ένα τραγούδι ή να δείτε ένα νέο μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να πλοηγηθείτε σε ένα σωρό μενού και ρυθμίσεις. 

Επιπλέον, η Google βελτιώνει επίσης την υποστήριξη για προσαρμοστικές διατάξεις που μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην αυξανόμενη ποικιλία οθονών στα νέα αυτοκίνητα. Επομένως, ανεξάρτητα από το αν έχετε μια σαρωτική εξαιρετικά ευρεία οθόνη στο ταμπλό σας ή μια ψηλή οθόνη προσανατολισμένη σε πορτραίτο, η διεπαφή χρήστη του Android Auto μπορεί να εμφανίζει όλες τις σχετικές πληροφορίες σας. Εν τω μεταξύ, για τη βελτίωση των χειριστηρίων hands-free, ο Βοηθός Google παρέχει καλύτερες προτάσεις με βάση τα συμφραζόμενα για πράγματα όπως η επιστροφή αναπάντητων κλήσεων, η αποστολή μηνυμάτων για ώρες άφιξης και άλλα. 

Τέλος, για τους κατόχους αυτοκινήτων με συστήματα που βασίζονται στο Android Automotive (όπως νέα οχήματα από τη Ford, τη Volvo και άλλα), η Google επεκτείνει τις επιλογές ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο με ευρύτερη υποστήριξη για εφαρμογές ροής βίντεο. Νωρίτερα φέτος στο CES, η Google ανακοίνωσε τη δυνατότητα ροής κλιπ από το YouTube και τώρα θα προστεθούν σύντομα οι εφαρμογές Tubi TV και Epix Now. Απλώς θυμηθείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο μόνο ενώ το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, επομένως μην προσπαθήσετε να κάνετε streaming και να οδηγείτε. Και στο μέλλον, η εταιρεία λέει ότι έχει επίσης σχέδια να επιτρέπει στους επιβάτες να μεταδίδουν περιεχόμενο από τα τηλέφωνά τους στην ενσωματωμένη οθόνη του οχήματός τους, αν και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *