H ενημέρωση Xbox φέρνει καταστολή θορύβου στο Party Chat

H ενημέρωση Xbox φέρνει καταστολή θορύβου στο Party Chat

Η συνομιλία ενώ παίζετε παιχνίδια στο Xbox One Series X/S σας μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά τα μικρόφωνα κακής ποιότητας των μελών της Party Chat που αφήνουν κάθε σκύλο που γαβγίζει και φωνάζει τηλεόραση; Οχι τόσο πολύ. Τώρα, η Microsoft κάνει κάτι γι’ αυτό, εισάγοντας την καταστολή θορύβου στη συνομιλία πάρτι στην τελευταία ενημέρωση. 

“Έχουμε ενεργοποιήσει μια νέα δυνατότητα που θα επεξεργάζεται την είσοδο του μικροφώνου σας μέσω ενός βήματος καταστολής θορύβου για να σας βοηθήσει να παράγετε καθαρότερο ήχο στη συνεδρία του Party Chat”, έγραψε στο ιστολόγιο του Xbox. ” Η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορεί να γίνει εναλλαγή από το αναπτυσσόμενο μενού επιλογών.”

Το χαρακτηριστικό φαίνεται να παίρνει το σύνθημα από τα φίλτρα ήχου Krisp του Discord, μαζί με την υποτιμημένη τεχνολογία Broadcast. Το Krisp ήταν ένα mixed bag — ενώ η τεχνητή νοημοσύνη φιλτράρει τους περισσότερους θορύβους (μηχανικά πληκτρολόγια, τραγάνισμα τσιπ) εκτός από τις φωνές, ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν για μειωμένη ποιότητα ήχου.

Η ενημέρωση Xbox περιλαμβάνει επίσης διάφορες επιδιορθώσεις για ήχο, ελεγκτές, HDMI CEC, Οδηγό και άλλα. Εισέρχεται στο alpha skip-ahead ring σήμερα, αλλά θα κυκλοφορήσει ευρύτερα στο εγγύς μέλλον. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *