Η Samsung φέρεται να αυξάνει τις τιμές κατασκευής τσιπ έως και 20 τοις εκατό

Η Samsung φέρεται να αυξάνει τις τιμές κατασκευής τσιπ έως και 20 τοις εκατό

Οι πελάτες χυτηρίου chip της Samsung θα πρέπει σύντομα να πληρώσουν πολύ περισσότερα για τις υπηρεσίες της εταιρείας. Ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους πελάτες του σχετικά με τη χρέωση περίπου 15 με 20% περισσότερο για την κατασκευή των τσιπ του, ανάλογα με το πόσο εξελιγμένα είναι τα προϊόντα του. Η Samsung είναι μόνο η τελευταία εταιρεία στον κλάδο που ανέβασε τις τιμές της σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με το αυξανόμενο κόστος προμήθειας υλικών εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Το Bloomberg λέει ότι οι εταιρείες που χρειάζονται μάρκες που κατασκευάζονται σε κόμβους παλαιού τύπου θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών, η οποία θα εφαρμοστεί κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Προφανώς, η Samsung έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με ορισμένους από τους πελάτες της, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις με άλλους. Η επιχείρηση χυτηρίων της Samsung πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ποτέ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Ενώ η εταιρεία είναι αισιόδοξη για το μέλλον της, αναμένει επίσης ότι η παγκόσμια έλλειψη εξαρτημάτων θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο στην επιχείρησή της. Το κόστος κατασκευής αυξάνεται επίσης κατά μέσο όρο έως και 30%, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις χυτηρίων πρέπει να χρεώνουν περισσότερα για να έχουν κέρδος. Αντίπαλα χυτήρια, όπως τα χυτήρια της TSMC, αύξησαν ήδη τις τιμές κατά 20 τοις εκατό πέρυσι και θα χρεώσουν ακόμη περισσότερο το 2023. 

Ο αναλυτής πληροφοριών Masahiro Wakasugi είπε: “Αυτή είναι μια αναπόφευκτη κίνηση για τη Samsung. Μερικοί πελάτες μπορεί να δεχτούν υψηλότερες τιμές εάν μπορούν να πάρουν μάρκες νωρίτερα από άλλους. “

Δεδομένου ότι η Samsung διαθέτει εξοπλισμό αιχμής που δεν διαθέτουν οι ανταγωνιστές της και άλλα χυτήρια αυξάνουν τις τιμές ούτως ή άλλως, οι πελάτες της πιθανότατα θα συμφωνήσουν να πληρώσουν τις νέες τιμές της. Και δεδομένου ότι η αύξηση των τιμών επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο, μπορούμε πιθανότατα να περιμένουμε να πληρώσουμε περισσότερα για αυτοκίνητα, smartphone, κονσόλες και άλλες συσκευές στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *