Οι Χάρτες Google αποκτούν «λειτουργία Immersive» που βοηθά στην «κατανόηση της ατμόσφαιρας ενός μέρους»

Οι Χάρτες Google αποκτούν «λειτουργία Immersive» που βοηθά στην «κατανόηση της ατμόσφαιρας ενός μέρους»

Οι Χάρτες Google βοηθούν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να περιηγηθούν στο χάος του πραγματικού κόσμου και να ανακαλύψουν νέα μέρη με ασφάλεια και ταχύτητα. Στο Google I/O, ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε νέους τρόπους οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνουν τους Χάρτες Google. Η πιο σημαντική προσθήκη στην πλατφόρμα πλοήγησης είναι η “Λειτουργία Immersive”.

Η Immersive Mode είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google να χρησιμοποιήσει τα δισεκατομμύρια Street View και εναέριες εικόνες για να εξάγει περισσότερους χρήσιμους τρόπους πλοήγησης και εξερεύνησης. Η νέα λειτουργία υπόσχεται να δημιουργήσει ένα πλούσιο, ψηφιακό μοντέλο του κόσμου. Με τη νέα καθηλωτική προβολή, οι χρήστες θα μπορούν να βιώσουν πώς είναι μια γειτονιά, ένα ορόσημο, ένα εστιατόριο ή ένας δημοφιλής χώρος – και ακόμη και να αισθάνονται ότι βρίσκονται ακριβώς εκεί πριν πατήσουν ποτέ το πόδι τους μέσα.

Ουσιαστικά, οι ταξιδιώτες ή οι τουρίστες θα μπορούν να ανακαλύψουν τοπικά αξιοθέατα όπως ρεαλιστικά φαίνονται. Είτε οι χρήστες ταξιδεύουν σε ένα νέο μέρος είτε αναζητούν κρυμμένους τοπικούς πολύτιμους λίθους, μια καθηλωτική θέα θα τους βοηθήσει να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν καν ξεκινήσουν το ταξίδι.

Η Immersive Mode είναι αρκετά παρόμοια με τις μεγάλες κινηματογραφικές σκηνές που κινούνται στον ορίζοντα της πόλης, πριν μηδενιστούν στην τοποθεσία. Επιπλέον, με τις χρήσιμες πληροφορίες των Χαρτών Google στο επάνω μέρος, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ρυθμιστικό ώρας για να ελέγχουν πώς είναι η περιοχή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διάφορες καιρικές συνθήκες και να δουν πού βρίσκονται τα πολυσύχναστα σημεία.

Η Google ισχυρίζεται ότι η νέα Immersive Mode θα βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν την «αύρα του τόπου» προτού καν κάνουν κράτηση ή πατήσουν το πόδι τους μέσα στον χώρο. Η νέα λειτουργία θα πρέπει να λειτουργεί εξίσου καλά σε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή συσκευή μεγάλης οθόνης, ισχυρίζεται η Google. Το Immersive Mode θα είναι σύντομα διαθέσιμο για επιλεγμένες τοποθεσίες όπως το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο, αλλά σταδιακά θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλες πόλεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *