Ο Elon Musk θέτει σε αναμονή τη συμφωνία Twitter λόγω bots

Ο Elon Musk θέτει σε αναμονή τη συμφωνία Twitter λόγω bots

Τον περασμένο μήνα, το Twitter ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον Elon Musk για την απόκτηση της πλατφόρμας micro-blogging για 44 δισεκατομμύρια δολάρια ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Τώρα, ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία έχει τεθεί σε αναμονή. Σύμφωνα με το τελευταίο tweet του Μασκ, η εξαγορά του Twitter έχει τεθεί σε αναμονή καθώς επαληθεύει τον ισχυρισμό του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των χρηστών είναι bot/ψεύτικοι λογαριασμοί. Την περασμένη εβδομάδα, Twitter αποκάλυψε ότι εκτιμά ότι ο αριθμός των ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών είναι μικρότερος από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Μασκ θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εάν υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με το Twitter. Σε ένα επόμενο tweet, ο Musk είπε ότι έχει δεσμευτεί να αποκτήσει το Twitter:

Ακόμα δεσμεύεται στην εξαγορά

— Elon Musk (@elonmusk) 13 Μαΐου 2022

Επιπλέον, ο Musk είπε ότι θα λάβει ένα τυχαίο δείγμα 100 follows του επίσημου λογαριασμού του Twitter για να επαληθεύσει την ισχυρισμός της εταιρείας ότι λιγότερο από το 5% των χρηστών είναι ψεύτικοι ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί:

Για να το ανακαλύψει, η ομάδα μου θα κάνει ένα τυχαίο δείγμα 100 ακολούθων του @twitter.

Καλώ άλλους να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία και να δουν τι ανακαλύπτουν…

— Elon Musk (@elonmusk) 14 Μαΐου 2022

Εν τω μεταξύ, η Wall Street δεν άρεσε η είδηση ​​της εξαγοράς που τέθηκε σε αναμονή, καθώς οι τιμές των μετοχών του Twitter έπεσαν περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια της προσυναλλακτικής περιόδου της Παρασκευής.

Twitter Share fell 10 on Friday

Η μετοχή του Twitter έκλεισε στα 40,60 δολάρια την Παρασκευή, από 45,07 δολάρια την Πέμπτη και κατά 23% περίπου από την τιμή αγοράς του Μασκ στα 54,20 δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *