Ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται ότι η νομική ομάδα του Twitter του είπε ότι παραβίασε ένα NDA

Ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται ότι η νομική ομάδα του Twitter του είπε ότι παραβίασε ένα NDA

Το tweet του Έλον Μασκ μπορεί να τον έφερε ξανά σε νομικά προβλήματα. Όπως μπορείτε να θυμάστε, το στέλεχος της Tesla και της SpaceX έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι η συμφωνία του για την αγορά του Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή» αφού η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι ψεύτικοι και ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5 τοις εκατό των ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. 2022. 

Αφού το tweet του ώθησε τον CEO του Twitter, Parag Agrawal να πει ότι η εταιρεία ήταν «έτοιμης για όλα τα σενάρια», ο Musk δήλωσε ότι η ομάδα του θα δοκιμάσει «ένα τυχαίο δείγμα 100 οπαδών» για να επαληθεύσει τους αριθμούς του Twitter. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, μία από τις απαντήσεις που έδωσε σε ερώτηση σχετικά με τη μεθοδολογία προκάλεσε απάντηση από τη νομική ομάδα του Twitter.

«Επέλεξα το 100 ως αριθμό μεγέθους δείγματος, γιατί αυτό χρησιμοποιεί το Twitter για να υπολογίσει <5% ψεύτικο/ανεπιθύμητο/διπλότυπο», είπε στο φερόμενο προσβλητικό tweet. «Μόλις κάλεσε το νομικό Twitter για να παραπονεθεί ότι παραβίασα το NDA τους αποκαλύπτοντας ότι το μέγεθος του δείγματος ελέγχου ρομπότ είναι 100», είπε για τις ενέργειές του.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τα tweets του Μασκ. 

Σε μια άλλη ανατροπή στην προσπάθεια του Μασκ να αγοράσει το Twitter, έβαλε στόχο και την αλγοριθμική τροφοδοσία της πλατφόρμας. «Σε χειραγωγεί ο αλγόριθμος με τρόπους που δεν αντιλαμβάνεσαι», είπε.

Το μήνυμα τράβηξε την προσοχή του πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ. «Σχεδιάστηκε απλώς για να σας εξοικονομήσει χρόνο όταν λείπετε από [την] εφαρμογή για λίγο», είπε ο Dorsey στον Musk. “Το Pull to refresh επιστρέφει και στο reverse chron.” 

Στη συνέχεια, ο Dorsey απάντησε σε κάποιον που είπε ότι η αλγοριθμική ροή του Twitter ήταν «σίγουρα» σχεδιασμένη για χειραγώγηση. «Όχι, δεν σχεδιάστηκε για χειραγώγηση. Σχεδιάστηκε για να σας προλαβαίνει και να λειτουργεί με αυτό που ασχολείστε», είπε ο Dorsey. «Αυτό μπορεί οπωσδήποτε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες».

Ο Μασκ αργότερα φάνηκε να αποχωρεί από το σχόλιό του. “Δεν προτείνω κακία στον αλγόριθμο, αλλά μάλλον ότι προσπαθεί να μαντέψει τι μπορεί να θέλετε να διαβάσετε και, κάνοντας αυτό, ακούσια χειραγωγεί/ενισχύει τις απόψεις σας χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι συμβαίνει αυτό” , είπε.

Αν προκύψει κάτι από τις ενέργειες του Μασκ, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα από τα tweets του τον φέρνει σε νομικά προβλήματα. Το 2018, το διαβόητο πλέον tweet του «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» τράβηξε την προσοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, οδηγώντας σε διακανονισμό 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την υπηρεσία που τώρα προσπαθεί να τερματίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *