Ένα iPhone USB-C θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ευρύτερης απομάκρυνσης από το Lightning για την Apple  

Ένα iPhone USB-C θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ευρύτερης απομάκρυνσης από το Lightning για την Apple  

H Apple μπορεί να σχεδιάζει μια ευρύτερη απομάκρυνση από την αποκλειστική θύρα Lightning της από ό,τι είχε αρχικά προταθεί σε αναφορές νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η εταιρεία εργάζεται σε αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των AirPods καθώς και περιφερειακών ποντικιών και πληκτρολογίου, που φορτίζονται μέσω USB-C. 

Ο Kuo μοιράστηκε την πρόβλεψη ως απάντηση σε ένα tweet που δημοσίευσε στις 11 Μαΐου. Σε αυτό το προηγούμενο μήνυμα, είπε ότι η Apple θα επανασχεδίαζε το iPhone ώστε να διαθέτει το πιο καθολικό πρότυπο θύρας μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Bloomberg αργότερα επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του Kuo.

Το πότε ακριβώς η Apple θα μπορούσε να μεταφέρει τα αξεσουάρ της σε USB-C δεν είναι σαφές. Ο Kuo είπε μόνο ότι η μετάβαση θα συμβεί “στο ορατό μέλλον”. Σύμφωνα με την έκθεση που Bloomberg την Παρασκευή, η Apple δεν θα κυκλοφορήσει ένα USB-C iPhone το νωρίτερο το επόμενο έτος. Θα ήταν πολύ λογικό για την εταιρεία να ολοκληρώσει την κίνηση με τη μία, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κάνει τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

Όπως και με ένα πιθανό iPhone USB-C, το κίνητρο της Apple να απομακρύνει τα αξεσουάρ της από το Lightning μπορεί να έχει περισσότερο να κάνει με την αποφυγή ρυθμιστικού ελέγχου παρά με τη δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περάσει χρόνια πιέζοντας για μια καθολική θύρα φόρτισης και τον περασμένο μήνα πλησίασε ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή USB-C σε όλα τα μικρού και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *