Οι συνδρομές του App Store μπορούν πλέον να σας χρεώνουν περισσότερο χωρίς την έγκρισή σας

Οι συνδρομές του App Store μπορούν πλέον να σας χρεώνουν περισσότερο χωρίς την έγκρισή σας

Μέχρι σήμερα, εάν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία ή εφαρμογή App Store και ενεργοποιούσατε την αυτόματη ανανέωση, θα έπρεπε να δηλώσετε συμμετοχή σε μια αύξηση τιμής προτού σας επηρεάσει. Αν και αυτό σήμαινε ότι είχατε περισσότερο έλεγχο στις συνήθειες δαπανών σας, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε διακοπή των υπηρεσιών εάν ξεχάσατε να δηλώσετε συμμετοχή.

Η Apple πιστεύει ότι αυτή δεν είναι μια επιθυμητή κατάσταση, γι’ αυτό έχει πλέον τροποποιήσει τις πολιτικές συνδρομής της για να επιτρέπει στους προγραμματιστές να αυξάνουν τις τιμές συνδρομής σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να απαιτείται από εσάς να δηλώσετε συμμετοχή και να συμφωνήσετε με την αύξηση.

Μια ανακοίνωση από την Apple σημειώνει ότι η αυτόματη ανανέωση χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας επιτρέπεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Βασικά, εάν η αύξηση της τιμής δεν συμβαίνει περισσότερο από μία φορά το χρόνο και δεν υπερβαίνει τα 50 $ ή το 50% της ετήσιας τιμής συνδρομής, δεν θα απαιτείται ρητή έγκρισή σας. Για συνδρομές με μικρότερη διάρκεια, το όριο ορίζεται στα 5 $ ή στο 50% της τιμής συνδρομής.

Παρόλο που δεν απαιτείται η ρητή έγκρισή σας σε αυτές τις περιπτώσεις, η Apple θα εξακολουθεί να σας ενημερώνει για την αύξηση μέσω email, ειδοποιήσεων push και μηνυμάτων εντός της εφαρμογής. Ωστόσο, εάν με κάποιο τρόπο τα χάσετε ή τα αγνοήσετε και ξεχάσετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, θα χρεωθείτε με το ποσοστό αύξησης στην αρχή της επόμενης περιόδου χρέωσής σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αυξημένες χρεώσεις για συνδρομές με αυτόματες ανανεώσεις ισχύουν μόνο για εκείνες που εμπίπτουν στα προαναφερθέντα όρια. Οποιαδήποτε υπερβαίνει τους θα εξακολουθεί να απαιτείται για να λάβει ρητή έγκριση από τον χρήστη πριν από την επόμενη περίοδο χρέωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *