Το Netflix απολύει 150 εργαζόμενους λόγω της αργής αύξησης των εσόδων

Το Netflix απολύει 150 εργαζόμενους λόγω της αργής αύξησης των εσόδων

Αφού έχασε 200.000 συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο (και εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε δύο εκατομμύρια το επόμενο τρίμηνο), Netflix γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει μια πρόκληση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις δραστηριότητές του. Στη συνέχεια, συνέβη το αναπόφευκτο με την εταιρεία να απολύει περίπου 150 υπαλλήλους με έδρα τις ΗΠΑ λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων της. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας το επιβεβαίωσε μέσω email την Τετάρτη.

«Όπως εξηγήσαμε σχετικά με τα κέρδη, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε την αύξηση του κόστους μας ως εταιρεία», αναφέρει η δήλωση. «Δυστυχώς, αφήνουμε περίπου 150 υπαλλήλους να φύγουν σήμερα, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση».

Μερικοίαπό τους αξιόλογους υπαλλήλους που απολύθηκαν από την εταιρεία περιλαμβάνουν εκείνους του δημιουργικού τμήματος. Συγκεκριμένα, επηρεάζονται ακόμη και οι σκηνοθέτες της σειράς πρωτότυπου περιεχομένου του, όπως ο Sebastian Gibbs και ο Negin Salmasi.

Δεν είναι μυστικό ότι το Netflix αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δίλημμα όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών του. Στην πρόσφατη επιστολή του τριμήνου προς τους μετόχους, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ένας από τους λόγους πίσω από αυτό είναι η ευρέως διαδεδομένη κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης μεταξύ χρηστών ακόμη και εκτός ενός συγκεκριμένου νοικοκυριού. Στη συνέχεια, υπάρχει ο ανταγωνισμός με άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες ροής, η αναστολή της υπηρεσίας της στη Ρωσία και πολλά άλλα. Η ομάδα των αναλυτών της προέβλεψε 7,93 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η εταιρεία πήρε 7,87 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του έτους και την είδηση ​​της απώλειας των 200 χιλιάδων συνδρομητών. Με αυτό, η απόλυση ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη πριν από εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *