Ερευνα για τον αυτόματο πιλότο της Tesla μετά το ατύχημα που σκότωσε τρία άτομα

Ερευνα για τον αυτόματο πιλότο της Tesla μετά το ατύχημα που σκότωσε τρία άτομα

Ένα πρόσφατο ατύχημα του Model S που σκότωσε τρία άτομα πυροδότησε άλλη μια ομοσπονδιακή έρευνα στο σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla, η Wall Street Journal . Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) διεξάγει την έρευνα και είπε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει περισσότερα από 30 περιστατικά που αφορούν τον Αυτόματο πιλότο της Tesla.

Το ατύχημα συνέβη στις 12 Μαΐου στη λωρίδα Mariners Mile του Newport Beach, σύμφωνα με το κομητείας Orange. Σύμφωνα με πληροφορίες, το EV χτύπησε σε κράσπεδο και έπεσε πάνω σε εξοπλισμό κατασκευής, σκοτώνοντας και τους τρεις επιβαίνοντες. Τρεις εργάτες οικοδομών μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους. Η αστυνομία αρνήθηκε να πει εάν εμπλέκεται ο Αυτόματος πιλότος της Tesla. 

Η Tesla είναι μία από τις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν κυκλοφορήσει συστήματα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2 που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις δουλειές της οδήγησης. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα απέχουν πολύ από την πλήρη αυτόνομη οδήγηση (Επίπεδο 4 ή 5) και η Tesla καθοδηγεί συγκεκριμένα τους οδηγούς να προσέχουν το δρόμο και να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι. 

Η NHTSA είπε τον περασμένο Αύγουστο ότι άρχιζε έρευνα για τον Αυτόματο πιλότο μετά από 11 ατυχήματα με σταθμευμένα οχήματα πρώτης απάντησης από το 2018 που είχαν ως αποτέλεσμα 17 τραυματισμούς και έναν θάνατο. 

Το ίδιο το NHTSA έχει επικριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) επειδή δεν διασφαλίζει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες περιλαμβάνουν τα σωστά χαρακτηριστικά ασφαλείας στα αυτόνομα οχήματά τους Επιπέδου 2. Η πρόεδρος του NTSB, Jennifer Homendy, χαρακτήρισε τη χρήση του όρου «Full Self-Driving» από την Tesla για το τελευταίο της σύστημα Autopilot «παραπλανητική και ανεύθυνη», λέει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *