Η Nikkei λέει ότι ενδέχεται να επηρεαστούν τα δεδομένα πελατών σε επίθεση με Ransomware  

Η Nikkei λέει ότι ενδέχεται να επηρεαστούν τα δεδομένα πελατών σε επίθεση με Ransomware  

Ο ασιατικός γίγαντας πολυμέσων Nikkei αποκάλυψε μια επίθεση ransomware που μπορεί να έχει επηρεάσει τα δεδομένα πελατών.

Με έδρα το Τόκιο, η Nikkei, Inc. είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται στις ειδήσεις των επιχειρήσεων, των οικονομικών και του κλάδου, και κατέχει τους Financial Times και The Nikkei. Με ημερήσια κυκλοφορία άνω των 3 εκατομμυρίων, η Nikkei είναι η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα στον κόσμο.

Την Πέμπτη, η Nikkei ανακοίνωσε ότι ένας διακομιστής στα κεντρικά γραφεία της στη Σιγκαπούρη μολύνθηκε με ransomware την περασμένη εβδομάδα.

«Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον διακομιστή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαΐου, προκαλώντας μια εσωτερική έρευνα. Ο Nikkei Group Asia έκλεισε αμέσως τον επηρεασμένο διακομιστή και έλαβε άλλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο», δήλωσε ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης.

Η Nikkei σημείωσε επίσης ότι τα δεδομένα πελατών πιθανότατα ήταν αποθηκευμένα στον επηρεαζόμενο διακομιστή, αλλά ότι η έρευνά της για τη φύση και το εύρος της επίθεσης συνεχίζεται.

Η εταιρεία είπε ότι δεν έχει δει τα δυνητικά επηρεαζόμενα δεδομένα να διαρρέουν δημόσια.

Η Nikkei δεν είναι η μόνη μεγάλη ιαπωνική οργάνωση που έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης φέτος.αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και η κατασκευάστρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων Denso αποκάλυψαν περιστατικά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *