Έκτακτες ενημερώσεις των Windows 10 επιλύουν ζητήματα εφαρμογών Microsoft Store

Έκτακτες ενημερώσεις των Windows 10 επιλύουν ζητήματα εφαρμογών Microsoft Store

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερώσεις εκτός ζώνης (OOB) το απόγευμα της Πέμπτης για να αντιμετωπίσει ένα πρόσφατα αναγνωρισμένο πρόβλημα που επηρεάζει τις εφαρμογές του Microsoft Store.

Σε συστήματα που επηρεάζονται, οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκίνηση ή την εγκατάσταση εφαρμογών του Microsoft Store, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουν επίσης σφάλματα 0xC002001B.

Αυτό το γνωστό ζήτημα επηρεάζει συσκευές που εκτελούν Windows 10 (εκδόσεις 21H2, 21H1 και 20H2) όπου οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει την KB5011831 ή άλλες ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν από τις 25 Απριλίου.

“Μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων KB5011831 ή νεότερων ενημερώσεων, ενδέχεται να λάβετε έναν κωδικό σφάλματος: 0xC002001B κατά την προσπάθεια εγκατάστασης από το Microsoft Store”, εξήγησε η Microsoft στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows.

“Ορισμένες εφαρμογές του Microsoft Store ενδέχεται επίσης να μην ανοίξουν. Οι επηρεαζόμενες συσκευές Windows χρησιμοποιούν επεξεργαστή (CPU) που υποστηρίζει Τεχνολογία επιβολής ροής ελέγχου (CET), όπως επεξεργαστές Intel Core Processors 11ης γενιάς ή μεταγενέστερες και ορισμένους επεξεργαστές AMD.”

Η Microsoft κυκλοφόρησε την KB5015020 για να επιλύσει αυτό το γνωστό ζήτημα. Αυτή η επείγουσα ενημέρωση OOB των Windows πρέπει να εγκατασταθεί με μη αυτόματο τρόπο μετά τη λήψη από τον Microsoft Update και δεν μπορεί να εγκατασταθεί αυτόματα μέσω του Windows Update.

Οι διαχειριστές μπορούν να εισάγουν την ενημέρωση στις Υπηρεσίες ενημέρωσης διακομιστή Windows (WSUS) και στο Microsoft Endpoint Configuration Manager.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *