Οι απατεώνες κρυπτονομισμάτων προωθούν νέα απάτη με βιντεο του Elon Musk

Οι απατεώνες κρυπτονομισμάτων προωθούν νέα απάτη με βιντεο του Elon Musk

 Οι απατεώνες κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν βαθιά ψεύτικα βίντεο του Elon Musk και άλλων εξέχων υποστηρικτών κρυπτονομισμάτων για να προωθήσουν μια απάτη της πλατφόρμας συναλλαγών BitVex που κλέβει το κατατεθέν νόμισμα.

Αυτή η πλαστή πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων BitVex ισχυρίζεται ότι ανήκει στον Elon Musk, ο οποίος δημιούργησε τον ιστότοπο για να επιτρέπει σε όλους να κερδίζουν έως και 30% επιστροφές στις καταθέσεις κρυπτονομισμάτων τους.

Αυτή η εκστρατεία απάτης ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τους ηθοποιούς που δημιουργούν απειλές να δημιουργούν ή να χακάρουν υπάρχοντες λογαριασμούς YouTube για να φιλοξενούν βαθιά ψεύτικα βίντεο των Elon Musk, Cathie Wood, Brad Garlinghouse, Michael Saylor και Charles Hoskinson.

Αυτά τα βίντεο είναι νόμιμες συνεντεύξεις που έχουν τροποποιηθεί με βαθιά ψεύτικη τεχνολογία για να χρησιμοποιούν τη φωνή του ατόμου σε ένα σενάριο που παρέχεται από τους ηθοποιούς απειλών.

Ένα παράδειγμα ενός από τα βίντεο απάτης μπορείτε να δείτε παρακάτω, όπου ο Έλον προωθεί τον νέο ιστότοπο απάτης και λέει ότι επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι το βαθύ ψεύτικο συγχρονίζει τη συνομιλία του ατόμου με το σενάριο του απειλητικού ηθοποιού, το οποίο είναι τόσο ανόητο που είναι κωμικό.

Πώς ξέρουμε ότι πρόκειται για απάτη;

Ενώ είναι προφανές ότι οι συνεντεύξεις έχουν τροποποιηθεί για να προσομοιώσουν τη φωνή του Elon Musk για την προώθηση της πλατφόρμας συναλλαγών BitVex, πολλές άλλες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για απάτη.

Πολλά κανάλια YouTube που προωθούν αυτήν την πλατφόρμα συναλλαγών έχουν παραβιαστεί για να εμφανιστούν ξαφνικά βίντεο YouTube ή YouTube Short που προωθούν τον ιστότοπο συναλλαγών BitVex.

Για παράδειγμα, ένα κανάλι YouTube που εμφάνιζε βίντεο παιχνιδιών στα αραβικά άρχισε ξαφνικά να δείχνει μια σειρά από YouTube Shorts που προωθούσαν την απάτη BitVex. Επιπλέον, η BleepingComputer εντόπισε δεκάδες άλλα κανάλια YouTube που έχουν παραβιαστεί με παρόμοιο τρόπο για την προώθηση αυτής της απάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *