Η αναφορά χρήσης της CPU των Windows 11 είναι προφανώς προβληματική, συμπεριλαμβανομένης της Διαχείρισης εργασιών

Η αναφορά χρήσης της CPU των Windows 11 είναι προφανώς προβληματική, συμπεριλαμβανομένης της Διαχείρισης εργασιών

Ενώ δεν παρακολουθεί ενεργά κάθε χρήστης τη χρήση πόρων υλικού όταν παίζει, οι λάτρεις και οι αναθεωρητές συχνά ενεργοποιούν τα στατιστικά στοιχεία για να δουν πώς χειρίζονται ορισμένα παιχνίδια και άλλες εφαρμογές από το υλικό.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δοκιμής, το CapFrameX, το οποίο ανέπτυξε ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης χρόνου καρέ, παρατήρησε μια περίεργη ανωμαλία κατά τη μέτρηση της απόδοσης του Ryzen 7 5800X3D στο Lara Croft Shadow of the Tomb Raider (SotTR).

Η χρήση του επεξεργαστή που αναφέρεται στα Windows 11 είναι φαινομενικά ασυνήθιστα χαμηλή σε μία από τις σκηνές του παιχνιδιού, η οποία είναι τυπικά γνωστό ότι είναι αρκετά έντονη στη CPU. Μόνο ένα από τα 16 νήματα φαίνεται να αναφέρει τη σωστή χρήση, ενώ όλα τα άλλα νήματα χρησιμοποιούν λιγότερο από 10%.

Το CapFrameX σημειώνει το πρόβλημα αν και δεν είναι σίγουρο τι θα μπορούσε να το προκαλεί:

Η αναφορά βασικής χρήσης στο Παράθυρο 11 είναι εντελώς σπασμένη. Θα πρέπει να είναι >80% για το SotTR + τη συγκεκριμένη σκηνή και τις ρυθμίσεις.

Τι συνέβη? Η πρόσφατη ενημέρωση άλλαξε τη συμπεριφορά του χρονοδιακόπτη;

Αν και είναι πιθανό το σφάλμα που παρατηρήθηκε εδώ να είναι ένα συγκεκριμένο ζήτημα εφαρμογής, το CapFrameX επιμένει ότι είναι επίμονο σε όλα τα παιχνίδια που δοκιμάστηκαν:

Είναι αξιοσημείωτο εδώ ότι το CapFrameX και πιθανώς το HWiNFO βασίζονται επίσης στον μηχανισμό ανίχνευσης συμβάντων για Windows (ETW). Επομένως, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο είδος σφάλματος στο ETW που προκαλεί αυτήν την εσφαλμένη ανάγνωση.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μας οδήγησε σε ένα νήμα στο φόρουμ της Microsoft όπου ένας χρήστης “AndreasRes” ανέφερε σχετικά με ένα πρόβλημα που είναι κάπως παρόμοιο. Σε αυτήν την περίπτωση, παρατηρείται ότι η χρήση του Task Manager είναι πολύ υψηλή ή στο 100%, ενώ το Xbox Game Bar και το MSI Dragon Center εμφανίζουν πολύ χαμηλότερες χρήσεις.

CPU usage bug Windows 11

Χρήσεις CPU Task Manager και Xbox Game Bar δίπλα-δίπλα

Ενώ το νήμα άνοιξε πέρυσι, περισσότεροι χρήστες έχουν προσεγγίσει πρόσφατα και το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *