Τρεις Νιγηριανοί συνελήφθησαν για οικονομικά εγκλήματα που υποβοηθήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό  

Τρεις Νιγηριανοί συνελήφθησαν για οικονομικά εγκλήματα που υποβοηθήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό  

H Ιντερπόλ ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Νιγηριανών ανδρών στο Λάγος, οι οποίοι είναι ύποπτοι για χρήση trojans απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) για να αναδρομολογήσουν οικονομικές συναλλαγές και να κλέψουν διαπιστευτήρια λογαριασμού.

Η διεθνής επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Killer Bee», διευθύνεται από την Ιντερπόλ με τη βοήθεια υπηρεσιών επιβολής του νόμου 11 χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι στόχοι της συμμορίας περιελάμβαναν μεγάλες εταιρικές οργανώσεις και εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ωστόσο, η Ιντερπόλ δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα μπόρεσε να κλέψει η συμμορία από τις θύματα οργανώσεις.

Ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο Hendrix Omorume, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους για κατοχή πλαστών εγγράφων, απόκτηση χρημάτων με ψευδή προσχήματα και εμπλοκή σε πλαστοπροσωπία.

Οι άλλοι δύο άνδρες, που δικάζονται ακόμη, αντιμετωπίζουν μόνο την κατοχή πλαστών εγγράφων που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις BEC (business email compromise).

«Οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 31 έως 38 ετών, συνελήφθησαν ο καθένας έχοντας στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων πλαστών τιμολογίων και πλαστών επίσημων επιστολών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *