Η Ιταλία προειδοποιεί τους οργανισμούς να προετοιμαστούν για εισερχόμενες επιθέσεις DDoS

Η Ιταλία προειδοποιεί τους οργανισμούς να προετοιμαστούν για εισερχόμενες επιθέσεις DDoS

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Συμβάντων Ασφάλειας Υπολογιστών της Ιταλίας (CSIRT) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον υψηλό κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων εναντίον εθνικών οντοτήτων τη Δευτέρα.

Ο τύπος κυβερνοεπίθεσης στην οποία αναφέρεται ο ιταλικός οργανισμός είναι DDoS (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών), η οποία μπορεί να μην είναι καταστροφική, αλλά μπορεί να προκαλέσει ζημιά, οικονομική ή άλλη, λόγω διακοπών και διακοπής της υπηρεσίας.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ενδείξεις και απειλές για πιθανές επικείμενες επιθέσεις κατά, ειδικότερα, εθνικών δημόσιων φορέων, ιδιωτικών οντοτήτων που παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφελείας ή ιδιωτικών οντοτήτων των οποίων η εικόνα ταυτίζεται με τη χώρα της Ιταλίας», εξηγεί ο δημόσιος συναγερμός.

Τα σημάδια είναι αναρτήσεις από το κανάλι Telegram του ομίλου Killnet που υποκίνησαν σε «μαζικές και άνευ προηγουμένου» επιθέσεις κατά της Ιταλίας.

Το Killnet είναι μια φιλορωσική ομάδα χακτιβιστών που επιτέθηκε στην Ιταλία πριν από δύο εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μια παλιά αλλά ακόμα αποτελεσματική μέθοδο DDoS γνωστή ως «Αργό HTTP».

Ως εκ τούτου, οι αμυντικές ενέργειες που προτείνονται από το CSIRT αυτή τη φορά σχετίζονται με αυτό το είδος επίθεσης, αλλά περιλαμβάνουν επίσης διάφορες γενικές συμβουλές σχετικά με καλές πρακτικές ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *