Η αγορά έξυπνων ρολογιών αναπτύσσεται το 1ο τρίμηνο, η Apple διατηρεί την πρώτη θέση

Η αγορά έξυπνων ρολογιών αναπτύσσεται το 1ο τρίμηνο, η Apple διατηρεί την πρώτη θέση

 

Η αγορά έξυπνων ρολογιών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2022 σημείωσε αύξηση 13% στις αποστολές, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Η ανάλυση της αγοράς φορητών συσκευών σε όλο τον κόσμο αποκάλυψε ότι η Apple, η Samsung και η Xiaomi κατέγραψαν αύξηση σε ετήσια βάση, παρά την τριμηνιαία πτώση 24% – το τρίμηνο των διακοπών είναι προφανώς δύσκολο να ταιριάξει.

Counterpoint: Smartphone market grows in Q1 2022 as Apple maintains top spot

Ο Associate Director Sujeong Lim δήλωσε ότι η αφοσίωση στην επωνυμία είναι ο κύριος λόγος για τον παράγοντα επιτυχίας της Apple, η οποία αύξησε το συνολικό της μερίδιο, καθώς και τις αποστολές της σε ετήσια βάση κατά 14%.

Οι αδύναμες διεθνείς θέσεις είναι ο λόγος που η Huawei, παρά το γεγονός ότι ήταν τρίτη, κράτησε σταθερές τις αποστολές. Οι χρήστες στις μεγάλες αγορές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την έλλειψη GMS σε κινητές συσκευές και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να στραφούν σε φορετό Huawei επίσης. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία ενίσχυσε τις επιδόσεις της στην εγχώρια αγορά.

Οι περισσότερες βασικές περιφέρειες αυξήθηκαν όσον αφορά τις συνολικές αποστολές, με μόνο την Ευρώπη να παραμένει σταθερή, ανέφερε η έκθεση. Η αγορά επηρεάστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους υλικοτεχνικούς περιορισμούς που προέκυψαν. Ο αντίκτυπος αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σοβαρός το δεύτερο τρίμηνο.

Counterpoint: Smartphone market grows in Q1 2022 as Apple maintains top spot

Άλλες βασικές λήψεις από την έκθεση είναι ότι η Garmin ήταν ο κορυφαίος στην κατηγορία premium για φορητές συσκευές άνω των 500 $. Ένας άλλος αμερικανικός κατασκευαστής Fitbit σημείωσε τεράστια πτώση επειδή δεν έχει κυκλοφορήσει νέα προϊόντα μετά την εξαγορά του από την Google και η μετάβαση στο Wear OS δεν έχει ακόμη συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *