Περιεχόμενα εξεταστικής ύλης

 

Ενότητα 1η: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE

Καλύπτονται θέματα διαχείρισης διαδοχικών σταδίων που περιλαμβάνονται κατά την απόκτηση, μεταφορά και αποθήκευση υλικών, εξαρτημάτων και τελικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου της πληροφόρησης, που χρησιμοποιούν τα δίκτυα Δικαιόχρησης. Είναι η εκτέλεση των γενόμενων παραγγελιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων Δικαιόχρησης, μεμονωμένα αλλά και στο σύνολο της αλυσίδας.

Αντικείμενα αξιολόγησης Γνώσεις/ δεξιότητες/ Ικανότητες

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Σημασία Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Στόχοι Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Καθημερινές Δραστηριότητες

Κόστος Επιβάρυνσης

Παράγοντες Ολοκλήρωσης ΔΕΑ

Ποιότητα Εξυπηρέτησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Είδη Πελατών

Έννοια Αξίας

Ποιότητα Εξυπηρέτησης Πελατών

Ποιότητα και Υπηρεσίες

Προσδοκίες και Μοντέλο SERVQUAL

Ωφέλεια Διαχείρισης Παραπόνων

Δημιουργία Προστιθέμενης Αξίας

Στάδια Δημιουργίας Προστιθέμενης Αξίας

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

Αρχές Ολικής Ποιότητας Πελατών

Επίπεδα Εξυπηρέτησης - Δείκτες Αξιολόγησης

Χάσματα - Διάψευση Προσδοκιών Πελατών

Σύστημα Διαχείρισης Παραπόνων

 

Ενότητα 2η: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE

Σφαιρικά καλύπτονται θέματα επί της εφαρμογής προτύπων ασφάλειας τόσο κατά τη διαχείριση Τροφίμων, όσο και των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων. Μέσω διάχυση της ανάλογης πληροφόρησης, μακροχρόνια προωθείται ένας ενιαίος και θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου διατροφής, ιδιαίτερα αυτών της Δικαιόχρησης, όπως άλλωστε υπαγορεύονται από διεθνείς οργανισμούς.

Αντικείμενα αξιολόγησης Γνώσεις/ δεξιότητες/ Ικανότητες

Εισαγωγή στη Διαχείριση Τροφίμων

Ορισμοί - Διακρίσεις Τροφίμων

Επεξεργασία Τροφίμων

Είδη Κινδύνων σε Τρόφιμα

Παρακολούθηση Υλικών Επαφής με Τρόφιμα 

Ποιότητα Τροφίμων

Ορισμοί, Έννοιες Ποιότητας Τροφίμων

Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων

Εργαλεία Ελέγχου Ποιότητας Τροφίμων

Ιχνηλασιμότητα Τροφίμων

Διαχείριση Οργανικών Απορριμμάτων

Γενικές Έννοιες Απορριμμάτων

Τροφικά Απόβλητα

Οργανικά Απόβλητα

Τεχνολογίες Διαχείρισης Οργανικών Αποβλήτων

 

Ενότητα 3η: ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ FRANCHISING

Στην ενότητα αυτή, εξετάζονται οι προϋποθέσεις ικανοποίησης Πελατών στα Δίκτυα Franchise, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη εξυπηρέτησής τους (παράπονα), να αυξηθούν οι επαναλαμβανόμενες αγορές –πιστοί πελάτες, και να διευρυνθεί ανάλογα το ποιοτικό – κερδοφόρο πελατολόγιο. Άμεση συνέπεια είναι η ενίσχυση των πωλήσεων, καθώς και η διεύρυνση της κερδοφορίας των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στα συστήματα Δικαιόχρησης.

Αντικείμενα αξιολόγησης Γνώσεις/ δεξιότητες/ Ικανότητες

Βασικές Έννοιες Υπηρεσιών

Βασικές Έννοιες Πελάτη

Έννοια Εξυπηρέτησης

Έννοια Αξίας Υπηρεσιών

Υπηρεσίες και Δίκτυα Franchise

Παράγοντες Παροχής Υπηρεσιών

Εξυπηρέτηση

Ποιότητα Προσφερόμενων Υπηρεσιών

Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Πολιτική Εξυπηρέτησης Πελατών 

Επικοινωνία και Εξυπηρέτηση 

Διαδικασία Επικοινωνίας

Τεχνικές Επηρεασμού

Λεκτική Επικοινωνία

Mη Λεκτική Επικοινωνία