Η ποιότητα του αέρα μέσα απο το Google Maps

Η ποιότητα του αέρα μέσα απο το Google Maps

Οι Χάρτες Google θέλουν να σας βοηθήσουν να αναπνέετε μόνο καθαρό αέρα και ως εκ τούτου κάνει το ντεμπούτο μια νέα υπηρεσία για την  ποιότητα του  αέρα στις ΗΠΑ τόσο σε Android όσο και σε iOS. 

Με αυτές τις λεπτομέρειες στα χέρια σας, μπορείτε να λάβετε καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το αν θα βγείτε έξω και εάν ναι, για πόσο καιρό. Αυτό που θα δείτε είναι αριθμοί AQI ή Δείκτης ποιότητας αέρα, μαζί με οδηγίες για υπαίθριες δραστηριότητες, πότε ενημερώθηκαν τελευταία οι πληροφορίες και συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα.

Google Maps now shows the air quality around you

Τα δεδομένα προέρχονται από αξιόπιστες κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) στις ΗΠΑ. Το Maps εμφανίζει επίσης πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα από το PurpleAir, ένα δίκτυο αισθητήρων χαμηλού κόστους που μπορεί να σας δώσει μια υπερτοπική προβολή των συνθηκών. Για να προσθέσετε αυτό το επίπεδο ποιότητας αέρα στον χάρτη σας, πρέπει να πατήσετε το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε Ποιότητα αέρα κάτω από Λεπτομέρειες χάρτη. Οι πληροφορίες από το PurpleAir είναι επίσης διαθέσιμες στις οθόνες και τα ηχεία Nest.

Google Maps now shows the air quality around you

Υπάρχει επίσης μια πληροφορία σχετικά με τις πυρκαγιές για  στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζει η εποχή των πυρκαγιών. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις ενεργές πυρκαγιές στην περιοχή, χάρη στη συνεργασία της Google με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυροσβεστικής (NIFC). Για μεγάλες δασικές πυρκαγιές, μπορείτε επίσης απλώς να αναζητήσετε “πυρκαγιές κοντά μου” και θα εμφανιστούν οι σχετικές λεπτομέρειες, μαζί με πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα. “Τους επόμενους μήνες”, η αναζήτηση Google θα προσθέσει επίσης δεδομένα καπνού σε όλες τις ΗΠΑ από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *