Η Meta δεν θα λάβει προμήθεια από δημιουργούς στο Facebook και το Instagram μέχρι το 2024

Η Meta δεν θα λάβει προμήθεια από δημιουργούς στο Facebook και το Instagram μέχρι το 2024

Οι δημιουργοί στο Instagram και το Facebook θα έχουν στη διάθεσή τους άλλον έναν χρόνο για να βγάλουν χρήματα από τις εφαρμογές χωρίς ο Meta να περικόψει τα κέρδη τους. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Meta θα «κρατήσει οποιαδήποτε κατανομή εσόδων» μέχρι το 2024, παράταση ενός έτους της προηγούμενης υπόσχεσής του να μην χρεώσει προμήθεια μέχρι το 2023.

Η κίνηση θα καλύπτει λειτουργίες δημιουργίας εσόδων όπου οι δημιουργοί χρεώνουν απευθείας τους θαυμαστές τους: διαδικτυακές εκδηλώσεις επί πληρωμή, συνδρομές, ενημερωτικά δελτία και σήματα που πωλούνται κατά τη διάρκεια ζωντανών ροών. Δεν ισχύει για τις λειτουργίες κατανομής εσόδων της Meta που σχετίζονται με διαφημίσεις για Reels ή άλλα προϊόντα βίντεο.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης πολλές άλλες ενημερώσεις δημιουργίας εσόδων για δημιουργούς στην πλατφόρμα. Η εταιρεία επεκτείνει το Stars, τη δυνατότητα παροχής φιλοδωρημάτων εντός εφαρμογής της εταιρείας, σε περισσότερους δημιουργούς και θα ανοίξει το πρόγραμμα μπόνους για Reels και σε περισσότερους χρήστες. Η Meta επεκτείνει επίσης την υποστήριξή της για NFT στο Instagram, τα οποία άρχισε να δοκιμάζει σε προφίλ Instagram τον περασμένο μήνα. Τώρα, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα άτομα, αν και η Meta αρνήθηκε να προσδιορίσει ακριβώς πόσοι θα έχουν πλέον πρόσβαση. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει τα NFT στα Facebook και Instagram Stories «σύντομα».

Οι ενημερώσεις βασίζονται στην τεράστια επένδυση της Meta σε λειτουργίες που επικεντρώνονται στον δημιουργό. Η Meta έχει καταστήσει τον ανταγωνισμό με το TikTok μια από τις κορυφαίες προτεραιότητέςτης και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών στην πλατφόρμα της είναι κεντρική σε αυτή την προσπάθεια. Οι δημιουργοί θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν την εταιρεία να βγάλει πολλά χρήματα στο metaverse, όπου η Meta θα λάβει έως και το 48 τοις εκατό των κερδών των δημιουργών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *