Η Amazon θέλει η Alexa να σας μιλάει με τη φωνή του αποθανόντος συγγενή σας

Η Amazon θέλει η Alexa να σας μιλάει με τη φωνή του αποθανόντος συγγενή σας

Καλέστε αυτό το περίεργο, αλλά η Amazon αποφάσισε ότι θέλει η Alexa να μιμείται τη φωνή του αποθανόντος συγγενή σας. Αυτή η παράξενη αποκάλυψη έγινε στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας re:Mars, όπου ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon και επικεφαλής επιστήμονας για την Alexa, Rohit Prasad, εξέθεσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έρχονται σύντομα στον έξυπνο βοηθό.

Η επίδειξη επί σκηνής παρουσίασε μια περίπτωση χρήσης όπου η Alexa διάβασε μια ιστορία πριν τον ύπνο σε ένα παιδί με τη φωνή της νεκρής γιαγιάς του.Prasad δήλωσε ότι:

Αυτό απαιτούσε εφευρέσεις όπου έπρεπε να μάθουμε να παράγουμε μια φωνή υψηλής ποιότητας με λιγότερο από ένα λεπτό ηχογράφησης έναντι ωρών ηχογράφησης στο στούντιο. Ο τρόπος με τον οποίο το πραγματοποιήσαμε είναι πλαισιώνοντας το πρόβλημα ως εργασία μετατροπής φωνής και όχι ως διαδρομή δημιουργίας ομιλίας. Ζούμε αναμφισβήτητα στη χρυσή εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, όπου τα όνειρά μας και οι επιστημονικές φαντασίες μας γίνονται πραγματικότητα.

Η Amazon ισχυρίζεται ότι η φωνή μπορεί να συντεθεί χρησιμοποιώντας μόνο ένα λεπτό ήχου ως είσοδο.

Ο Rob Gronkowski ανακοινώνει την αποχώρηση του από το NFL

Αν και η Amazon δεν περιέγραψε άλλες περιπτώσεις χρήσης, αυτή που έδειξε έχει αρκετά περίεργες δονήσεις. Ίσως η Amazon να εννοούσε ότι ήταν μια υγιεινή στιγμή, αλλά το να ακούω τον συνθετικό ήχο ενός εκλιπόντος συγγενή μέσω ενός έξυπνου ηχείου απλά δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού μου.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και άλλες πιθανές περιπτώσεις χρήσης είναι σπάνιες αυτή τη στιγμή. Μένει να δούμε πώς θα προωθήσει η Amazon αυτό το «χαρακτηριστικό» σε ένα ευρύτερο κοινό. Ποιος ξέρει, ίσως η Amazon θα την προωθήσει ως την ψηφιακή πλακέτα Ouija για αυτήν τη γενιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *