Τα νομικά προβλήματα της Apple με το εσωτερικό μόντεμ 5G

Τα νομικά προβλήματα της Apple με το εσωτερικό μόντεμ 5G

Η Apple είχε μια δύσκολη σχέση με την Qualcomm, η οποία ήταν ο μοναδικός προμηθευτής της εταιρείας σε τσιπ 5G μετά την αποχώρηση της Intel. Στην πραγματικότητα, η Apple αγόρασε το τμήμα μόντεμ της Intel με την ιδέα να εγκαταλείψει την Qualcomm και να στραφεί σε εσωτερικά μόντεμ. Ο αναλυτής Migh-Chi Kuo ανέφερε αυτό μπορεί να μην συμβαίνει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα (H2 2023).

Ωστόσο, το υπονοούμενο ήταν ότι η τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη. Τώρα FOSS Patents παρουσιάζει μια αντίθετη άποψη – το πρόβλημα με τις προσπάθειες 5G της Apple είναι νομικό, όχι τεχνικό.

Η Apple έχει μια συμφωνία αδειοδότησης με την Qualcomm που λήγει το 2025 και έχει επιλογή να επεκταθεί έως το 2027. Αρχικά θεωρήθηκε ότι η Apple θα μεταβεί στα εσωτερικά μόντεμ πριν από τότε, αλλά τώρα αυτό φαίνεται απίθανο.

Report: Apple's problems with using its in-house 5G modem are legal ones, not technical ones

Το αστείο είναι ότι υπάρχουν δύο πατέντες που εμποδίζουν την πρόοδο της Apple, αλλά δεν έχουν μεγάλη σχέση με το 5G. Το ένα επιτρέπει στο χρήστη να απορρίψει μια κλήση με ένα μήνυμα κειμένου (π.χ. «Είμαι απασχολημένος»), το άλλο είναι κάτι σχετικά με τη διεπαφή εναλλαγής εφαρμογών.

Εδώ είναι το βασικό – εάν η Apple μεταβεί στο εσωτερικό της μόντεμ, η Qualcomm θα της κάνει μήνυση για τις εν λόγω πατέντες. Τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας λήγουν το 2029 και το 2030, αντίστοιχα, και η προσπάθεια της Apple να τα ακυρώσει έλαβε τέλος αυτή τη Δευτέρα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην ακούσει την προσφορά της Apple να αναβιώσει την αμφισβήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αρχικά η Apple ήλπιζε ότι μέχρι τα τέλη του 2023 η Qualcomm θα προμηθεύει μόνο το 20% των μόντεμ που χρειάζεται και όχι το 100%. Αλλά αν ο Florian Mueller έχει δίκιο, αυτό δεν συμβαίνει και η Apple θα πρέπει να συνεχίσει να αγοράζει από την Qualcomm και να πληρώνει τέλη αδειοδότησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *