Κλείνει το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Novi της Meta  

Κλείνει το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Novi της Meta  

H Meta κλείνει τη Novi, το βραχύβιο ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων της. Σε μια ειδοποίηση που εντόπισε το Bloomberg, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σβήσει την πλατφόρμα την 1η Σεπτεμβρίου, με την 20η Ιουλίου να είναι η τελευταία ημέρα για την προσθήκη κεφαλαίων. Η Meta συμβούλεψε τους χρήστες να αποσύρουν το υπόλοιπό τους «το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι θα «επιχειρήσει να μεταφέρει» τυχόν χρήματα που απομένουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και χρεωστικές κάρτες πελατών μετά την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Novi.

Προς το παρόν, το κλείσιμο σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος των φιλοδοξιών της Meta για τα κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία ξεκίνησε έναν «μικρό πιλότο» του Novi τον περασμένο Οκτώβριο. Το πορτοφόλι κυκλοφόρησε χωρίς υποστήριξη για το κρυπτονόμισμα του Diem – Meta, το οποίο στο παρελθόν ήταν γνωστό ως Libra. Ένα μήνα αργότερα, ο David Marcus, ο επικεφαλής κρυπτογράφησης της εταιρείας, έφυγε από τη Meta. Στις αρχές του 2022, η Diem Association ανακοίνωσε ότι πουλούσε τα περιουσιακά της στοιχεία και «κλείνει» τις δραστηριότητές της.

Αλλά η κατάρρευση των Novi και Diem δεν σημαίνει ότι η Meta δεν θα φτιάξει άλλο ένα ψηφιακό πορτοφόλι. «Εκμεταλλευόμαστε ήδη τα χρόνια που δαπανήθηκαν για την οικοδόμηση δυνατοτήτων για το Meta συνολικά στο blockchain και εισάγοντας νέα προϊόντα, όπως ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg. «Μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερα από εμάς στον χώρο του web3 επειδή είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την αξία που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι τεχνολογίες στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις στο μετασύμπαν».

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι μετονομάζει το Facebook Pay σε Meta Pay. Εκείνη την εποχή, ο Mark Zuckerberg χαρακτήρισε την αλλαγή ένα «πρώτο βήμα» προς τη δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού για το metaverse. Το στέλεχος είπε ότι οραματιζόταν ένα μέλλον όπου το Meta Pay θα λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης όλων των ψηφιακών αντικειμένων που αγοράζετε ή δημιουργείτε σε εικονικούς κόσμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *