H εταιρεία ημιαγωγών ερευνά μια πιθανή παραβίαση δεδομένων

H εταιρεία ημιαγωγών ερευνά μια πιθανή παραβίαση δεδομένων

H συμμορία RansomHouse  ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει πάνω από 450 GB από την εταιρεία ημιαγωγών AMD. 

«Στις 27 Ιουνίου, πληροφορηθήκαμε ότι μια κυβερνοεγκληματική οργάνωση με το όνομα RansomHouse ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή της δεδομένα που είχαν κλαπεί από την AMD. Ερευνούμε τον ισχυρισμό και είμαστε σε επαφή με αξιωματούχους επιβολής του νόμου», δήλωσε η AMD.

Η AMD (Advanced Micro Devices), μια αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών με έδρα την Καλιφόρνια, αναπτύσσει επεξεργαστές υπολογιστών και σχετικές τεχνολογίες και απασχολεί πάνω από 22.000 άτομα.

Η ομάδα φέρεται να κατέβασε πάνω από 450 GB δεδομένα της εταιρείας.

Η RansomHouse είπε ότι η AMD χρησιμοποιεί απλούς κωδικούς πρόσβασης για την προστασία των δικτύων της.

“Είναι κρίμα που αυτοί είναι πραγματικοί κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της AMD, αλλά μεγαλύτερη ντροπή για το Τμήμα Ασφαλείας της AMD, το οποίο λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας – και όλα αυτά χάρη σε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης”, δήλωσε η RansomHouse αφού απαριθμούσε αδύναμους κωδικούς πρόσβασης που φέρεται να τους επέτρεψε να παραβιάσουν την εταιρεία.

Σύμφωνα με τους παράγοντες απειλών, διέρρευσαν τα δεδομένα την 1η Μαΐου 2022. Η ομάδα πείραξε ακόμη και την παραβίαση στις 20 Ιουνίου, ζητώντας από τους ακόλουθούς τους στο Telegram να μαντέψουν ποιο είναι το τελευταίο θύμα του RansomHouse.

«Και η απάντηση είναι… 🥁(δραματική παύση)🥁 —-AMD!—- Ναι, ο αγαπημένος σας (ή πιο μισητός για εσάς που αγαπάτε την Intel) γίγαντας τεχνολογίας! Θα εκπλαγείτε πολύ με το πώς αντιμετωπίζουν την ασφάλειά τους όταν δημοσιεύουμε το δείγμα και γνωρίζετε τις λεπτομέρειες», είπε η συμμορία και παρείχε έναν σύνδεσμο προς ένα δείγμα δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *